Falafelmed persilja, karamelliserad rödlök och en "nacho cheese - dipp " utan minsta gnutta ost. Tända grillGöra Ost Göra ChipsGöra FalafelGrillaGrönsaker Du behöverEn mixer/matberedare UgnPlåt med bakplåtspapperKavelStekpanna
För att sedan få två delar i samma storlek så tryckte jag ut hälften i en form, med bakplåtspapper under så att jag kunde lyfta upp det sedan, sedan så la jag nytt bakplåtspapper och tryckte ut andra halvan
En ljuvligt god blandning med kyckling, grönsakeroch stekt ris. Kalkonsandwichmed tzatziki. Här kombineras dessa smaker med härligt nybakat och knaprigt surdegsbröd
Kycklingspett och wokade grönsakermed nudlarKycklingspetten. Blanda chilisåsen med soja och vitlök. Som vanligt när vi jobbar med kyckling i hemkunskapen så går vi ju igenom det här med att få den genomstekt så man inte blir magsjuk pga eventuella campylobacter
Gjorde falafel hemma ikväll, wow så gott det var, och enklare än vad jag har trott. Falafel3 dl kikärtor (färdigkokta)1 dl bladpersilja4 vitlökar 1 liten gullök 1 msk vetemjöl1 tsk spiskummin1/2 tsk Koriander (torkad, malen)1 krm kardemummaSaltPepparOlja till fritering ( 5 cm i en tjock bottnad kastrull)Yoghurtsås 1,5 dl turkisk yoghurt1 tsk ekologisk 100%honung 1 krm samba olek (eller efter önskad smak) 1 tsk riven ingefära 1 krm Koriander SaltTillbehörTortillabrödSalladKokt ris med koriander, spiskummin och bladpersilja Yoghurtsåsen Hummus (gjorde egen men vart inte helt nöjd med receptet så ska lägga upp ett recept när jag blir nöjd med relutatet, lägger bara upp recept som jag blir nöjd med) Smaklig måltid. Lägg avrunna kikärtor i en skål och häll över kokande vatten, låt stå 10 min och låt de sedan rinna av
4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk röd currypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Även om de är goda som de är, blev de sjukt goda när man använder dem i en Cookie sandwich. De är jättegoda att äta som de är och de är jättebra att ha med sig som mellanmål i ochmed att de håller sig utan att man behöver ha dem i kylen
Lägg det ovanpå grönsakerna,saltaoch peppra. Klicka på smöret och strö över klippt dill. Vik ihop till paket tätt och lägg i en ugnsfast form (ifall det läcker)
Skär kycklingen i bitar och stek den i en wokpanna med olja och röd currypasta. Smaka av med ev. Efter all julmat man har ätit den senaste tiden så växlade jag om helt och lagade asiatiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.