Fisk 2

Fisk 2

  • 7 Recept
Stekt fisk med gräddfilssås

Stekt fisk med gräddfilssås

Doppa fisken först i ägget och vänd den sedan i ströbrödsblandningen. Stek fisken ett par minuter per sida i en stekpanna med smör
Stekt röding med löjromspotatis

Stekt röding med löjromspotatis

Fisken. Krydda fisken med salt och peppar. Lägg i fisken med skinnsidan ner och sänk värmen. 12 dl crème fraiche. 12 tsk dijonsenap. Vänd och stek klart, 1-2 minuter
Foliepaket med torskrygg, sparris, potatis, örter och citron.

Foliepaket med torskrygg, sparris, potatis, örter och citron.

Servera gärna med brynt smör. 4 portioner. 600 g små färskpotatisar 1 röd lök 1 röd chili 8 rädisor 1 knippe grön sparris 100 g smör 1 dl blandade örter tex persilja, gräslök, rosmarin och oregano 1 citron salt & peppar 600 g torskfile 4 ark grillfolie
Snabba citronfisken

Snabba citronfisken

Skär fisken i portionsbitar och lägg ner i såsen. Låt fisken sjuda under lock på svag värme ca 5 min. 600 g fiskfiléer t ex hoki eller sej. dl Kelda® mild citronsås. 2 tsk strösocker
Torskgryta med thaismaker

Torskgryta med thaismaker

Här kommer nästa fiskgryta som vi blev bjudna på hos svärmor och svärfar. I med matlagningsgrädde, fiskbuljongtärning och låt koka upp
Fiskgratäng med tacosmak

Fiskgratäng med tacosmak

Denna gång i form av fiskgratäng. Tina fisken om den är fryst. Salta och vik ihop fiskfiléerna om de är tunna
Stekt torsk med vitvins-, tomat- och basilikasås

Stekt torsk med vitvins-, tomat- och basilikasås

Ingr till 2 pers. 2 msk olivolja, ½ tsk peperoncini eller 1 tsk sambal oelek, 1 finhackad vitlöksklyfta, 1 ask körsbärstomater halverade gärna olika färger, 1 dl torrt vitt vin, 1 dl finhackad färsk basilika, 2 msk pressad citronsaft, 1 tsk rivet citronskal, salt och svartpeppar. 200 grader. Rör i basilika, citron, salt och peppar och koka 2 min. 2 msk olivolja. 2 msk pressad citronsaft. 200 grader