Kött Mörk

Kött Mörk

  • 9 Recept
Japansk högrev i lergryta

Japansk högrev i lergryta

Bryn köttet runtom i en stekpanna. Blanda resten av ingredienserna och häll det över köttet. 1. Lägg en lergryta i blöt i 20 min
Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den)
Grytstekt fransyska

Grytstekt fransyska

Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Portergryta

Portergryta

Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar. Lägg ner köttet i omgångar och hackad lök
Lövbiffsgratäng i ädelostsås

Lövbiffsgratäng i ädelostsås

Fördela kött och marinad ovanpå. Häll såsen över köttet och fördela resterande grönsaker ovanpå, tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter
Gräddig gryta på nöt

Gräddig gryta på nöt

Skär köttet i små tärningar och stek snabbt på hög värme tills det fått färg. 500 g nötkött (grytbitar, högrev eller fransyska). 2 tärningar mörk oxbuljong. 500 g nötkött. 2 tärningar mörk oxbuljong

Tastelines sjömansbiff

Bryn köttet i smör i omgångar på ganska stark värme. Varva potatis, kött och lök i en vid gryta, börja och avsluta med potatis
Gryta med Nötkött & Portvin

Gryta med Nötkött & Portvin

Gör så här Skär köttet i lagom tärningar och stek snabbt på hög värme tills det fått färg. Här färdig att serverasIngredienser 500g Nötkött (grytbitar, högrev eller fransyska). 1 stor gul lök400 g färska champinjoner1,5 dl portvin3 dl grädde6 dl vatten2 tärningar mörk oxbuljong1-2 msk kalvfond0,5 - 1 msk soja (mest för färgens skull)1 vitlöksklyfta5 svartpepparkorn1 krm cayennepepparSaltPepparsmör/margarin att steka i. 2 tärningar mörk oxbuljong