Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den)
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Skär köttet i små tärningar och stek snabbt på hög värme tills det fått färg. 500 g nötkött (grytbitar, högrev eller fransyska). 2 tärningar mörk oxbuljong. 500 g nötkött. 2 tärningar mörk oxbuljong
Gör så här Skär köttet i lagom tärningar och stek snabbt på hög värme tills det fått färg. Här färdig att serverasIngredienser 500g Nötkött (grytbitar, högrev eller fransyska). 1 stor gul lök400 g färska champinjoner1,5 dl portvin3 dl grädde6 dl vatten2 tärningar mörk oxbuljong1-2 msk kalvfond0,5 - 1 msk soja (mest för färgens skull)1 vitlöksklyfta5 svartpepparkorn1 krm cayennepepparSaltPepparsmör/margarin att steka i. 2 tärningar mörk oxbuljong