Påskmat

Påskmat

  • 11 Recept
Provencalsk Helgskinka

Provencalsk Helgskinka

Jul- eller Helgskinkan börjar nu dyka upp i köttdisken och en god skinka kan både vara mager och dessutom lättlagad om man köper den färdigkokt
Gubbröra

Gubbröra

Varje år försöker jag göra nåt nytt till julbordet och sist blev det den här gubbröran, som jag serverade i portionsglas (lånade av mina föräldrar, som i sin tur fått dem i arv efter farmor)
Ägghalvor med räk- och oströra

Ägghalvor med räk- och oströra

Ingredienser Portioner. 8 bufféportioner 8 ägg Oströra 1/2 liten rödlök 1/2 citron 1 msk dill 2 dl handskalade räkor i lake 1 dl riven lagrad ost 3 msk crème fraiche 3 msk majonnäs salt och svartpeppar Till garnering mâchesallad eller dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Ägghalvor med räktopp

Ägghalvor med räktopp

Skala och dela äggen i halvor. Skär eventuellt av lite av undersidan på ägget så att de står bättre på fatet
ROMSILL

ROMSILL

Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny Sill Sillinläggning Silltårta Matjessill Matjessillstårta 1 pkt Abba Sill på 5 minuter i bit eller filé
Citronsnaps

Citronsnaps

Tvätta citronen noga i ljummet vatten. Skala sen av det yttersta skiktet på citronen med en potatisskalare
Blomkåls- och broccoligratäng

Blomkåls- och broccoligratäng

Koka blomkålen och broccolin i lättsaltat vatten i ca 4 minuter. Låt rinna av i ett durkslag. Koka edamamebönorna enligt anvisningarna på förpackningen
Allt påskens goda på en tallrik

Allt påskens goda på en tallrik

I glaset. Nubberöra. 8-10 port på en buffe. 2 ägg. 1 burk matjessill. 1 liten rödlök. 2 dl gräddfil. 2 msk majonnäs