Ingredienser Portioner. 8 bufféportioner 8 ägg Oströra 1/2 liten rödlök 1/2 citron 1 msk dill 2 dl handskalade räkor i lake 1 dl riven lagrad ost 3 msk crème fraiche 3 msk majonnäs salt och svartpeppar Till garnering mâchesallad eller dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Varje år försöker jag göra nåt nytt till julbordet och sist blev det den här gubbröran, som jag serverade i portionsglas (lånade av mina föräldrar, som i sin tur fått dem i arv efter farmor)
Min upplevelse är att kikärtorna "torkar ut" röran så jag gör den hellre lite lös än fast, mensmaken är som baken så prova dig fram till önskad konsistens
Blir så jobbigt annars att bara laga något till sig själv och annat tillresten av familjen. Jag vet att andra har grillat dem i ugnenmen då får man inte den rökiga smaken och det är just den som gör att dennaröra blir så mycket godare än alla röror man kan äta på olika matställe
Tillsättvatten och olja. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Låt degen jäsa övertäckt med plastfilm till dubbel storlek i en plastbunke med lite olja i
Tillsättvatten och olja. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Låt degen jäsa övertäckt med plastfilm till dubbel storlek i en plastbunke med lite olja i
Vill ni variera tapenaden med en annan röra, eller servera båda samtidigt. Det går faktiskt utmärkt att njuta av rörorna till glögg, allt måste inte vara sött
Här ett tips på hur du lyckas med den perfekta fårsteken eller fårfiolentillpåsken. Fårfiolen så klart, dvs, lårbenet på ett får som även går under namnet lammlår, osaltat och obearbetat givetvis, för vi skall inte förväxla det här lammlåret med den fårfiol som är lätt rökt och saltad och förekommer i både Sverige och Finland
Du börjar med chokladpuddingen så den hinner stelna till innan du lägger på kaninrumporna. Kaninen som dykt med huvudet ner i jorden är en chokladig upplevelse med enbotten av chokladpudding blandat med grädde, eller, om du vill, gör en chokladmousse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.