Tina gärna laxfiléerna i kylskåp över natten dagen innan. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Potatismos. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Först ut av recepten från midsommaren får bli den saftiga och goda Mandelkakan. Det är väl en tolkningsfråga ifall den kan kallas lchf-kaka eftersom den innehåller päron
Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Det finns otaliga sätt att göra äppelpaj och många blir riktigt bra. Den här är inspirerad från ett recept från "Bagarnas bästa bröd och bakverk", där i form av små äppeltartetter med mördeg med ett recept av Mattias Ljungberg, årets konditor 2006
Mördegsbotten. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg. Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock rundel och fodra en pajform med löstagbar kant, 22 cm i diameter
Silviakaka är gott och jag har nu hittat ett recept som passar mig perfekt. Du gör den i en långpanna och den blir ganska hög så man kan skära mindre bitar