En mycket enkel och snabb paj som blir ljuvligt knäckig – lika god att servera ljummen som kall. Skala och skiva rabarber ganska tunt och lägg i smord pajform
Ingredienser Portioner. 4 3 dl fin glutenfri mjölmix (3 dl motsvarar 180 g) 75 g smör 1 dl naturell kvarg 10 % (1 dl motsvarar 100 g) 1 msk vatten Fyllning 3 ägg 1 1/2 dl vispgrädde 1 1/2 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 4 dl riven Västerbottensost Till servering sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Som sagt, paj var det ja. Häromdan pratade jag med Flacken och frågade lite om pajen, och han berättade att det egentligen är en helt vanlig köttfärspaj men att hemligheten är att använda extra ost
Fyll sedan pajformen med fyllningen. Ta ut och låt pajen stanna till sig tio minuter innan servering. Så där 30 – 35 minuter senare eller tills pajen fått vacker färg
Lägg den i pajskalet och fördela kräftstjärtarna över. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, med mjölad hand. Låt pajen stå i kylen, ca 30 minuter. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen, 10 minuter
Blanda ihop allt detta och tryck ut det i en pajform (ca 24-26 cm). Ställ kallt i ca 30 minuter och nagga sedan med en gaffel innan du förgräddar den i ugnen, 225 grader i 5 minuter, ta ut och häll kräft-fyllningen över paj och ställ in ugnen igen ca 5-15 minuter tills degen fått färg
Varför inte bjuda på en krämig paj en onsdag som denna vetja. Pajskal. Blanda samman alla ingredienserna till pajdegen, gärna med hjälp av en matberedare
Tryck ut i en pajform. Ta ut pajdegen från ugnen. Häll över köttfärsen i pajskalet. Pajdegen3 dl vetemjöl 75 gr smör1/2 tsk salt1/2 dl vattenFärs2 små eller 1 stor lök, finhackad Ca 650 gr köttfärs 1 1/2 påse tacokryddaTäcke. Förgrädda pajskalet i 15 min