Efterrätt

Efterrätt

  • 8 Recept
Kalvdans utan råmjölk

Kalvdans utan råmjölk

Kalvdans utan råmjölk4-6 port kalvdans utan råmjölkIngredienser. 7 dl mjölk (standard)2,5 dl mjölkpulver2 ägg2 krm salt1 msk socker1 bit hel kanel (valfritt)1 tsk stötta kardemummakärnor (valfritt)Tillagning
Kalvdans eller fuskråmjölkspannkaka

Kalvdans eller fuskråmjölkspannkaka

 Vissa tycker att kalvdans är en efterrätt, men jag anser att den går jättebra att äta som lättare lunch eller kvällsmat, kanske kompletterad med någon matig macka (precis som jag gör när jag äter ostkaka)
Apelsinfromage

Apelsinfromage

Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum i en bunke
Fikon i citrussås

Fikon i citrussås

8-10 färska fikon. 3 dl pressad apelsinsaft. 2 1/4 dl strö- eller råsocker. 2-3 msk cointreau
Ugnsbakade fikon

Ugnsbakade fikon

En lätt och lyxig efterrätt ska jag ge tips om idag. Kram Milla En lätt och lyxig efterrätt ska jag ge tips om idag
Saffransbrûlée med färska fikon

Saffransbrûlée med färska fikon

Dela vaniljstången på längden. Skarpa ner de svarta fröna i en kastrull. Tillsätt stött saffran, grädde, mjölk, 1/4 dl av sockret och vaniljstången