Grönkål eller kale som det heter på engelska är en riktig super grönsak proppful med nyttigheter. Du kan ha den till princip allt tycker jag soppor,ugnsrätter, jag har den tex runt om köttfärslimpan och att göra chips av dem
Mia ca 554 kcal/port med bröd ca 253 kcal/port utan bröd 6 port 400 g vegetarisk färs (jag använde hälsans kök) 2 tsk olja 1-2 vitlöksklyftor 1 dl chilisås 2 burkar krossade tomater 1 stor gul lök 4 dl kokta vita bönor 1 msk paprikapulver Salt & peppar chilipulver efter smak ev. 400 g vegetarisk färs
Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Stek i olja på medelvärme tills de mjuknat. Tillsätt buljongtärning, garam masala, sambal oelek, tomatpuré och paprikapulver och låt fräsa med några minuter
Skär broccolin i buketter. Fräs dem i olja i en stekpanna på medelhög värme några sekunder. Tillsätt chili, vitlök och vin och låt koka in, cirka 3 minuter, broccolin ska fortfarande vara spänstig