Vegetarisk Lasagne
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tomatsås
  • 12 stora gula lökar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 3 burkar krossade tomater (á 400g)
  • 1 tsk socker
  • salt, peppar, timjan, oregano
  • 1400 g fryst bladspenat
  • 8 stora champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 broccolihuvud
  • 3 morötter
  • 1 zucchini
  • 10 bitar soltorkade tomater
  • 1 dl gröna oliver
  • 1 dl kapris
  • salt, svartpeppar
  • 1 Bechamelsås:
  • 1100 g smör
  • 0,75 dl mjöl
  • 8 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 dl riven ost
  • salt, vitpeppar, lökpulver
  • 1200 g mozzarella
  • 150 g fetaost
  • 1 paket lasagneplattor1. Smält smör i en kastrull och ha ner hackad gul lök och vitlök. När löken blivit genomskinlig, ha i vinäger och krossade tomater. Smula i timjan och oregano, samt salta och peppra. Låt puttra på mediumvärme under lock i cirka 5 minuter.
  • 12. Fräs spenat och skivade champinjoner i smör tillsammans med salt, peppar och pressad vitlök. Hacka broccoli, morot, zucchini och soltorkade tomater. Ha ner grönsakerna och den frästa spenaten i tomatsåsen. Blanda ner halverade oliver samt kapris och smaka av med kryddor. Låt puttra på svag värme under lock i ca 15 minuter.
  • 13. Smält smör i en kastrull. Sikta i mjölet och vispa ihop med mjölk och ägg. Ha i riven ost och rör ihop.
  • 14. Olja en stor ugnsfast form. Varva röd sås, lasagneplattor, bechamelsås samt skivad mozzarella och smulad fetaost. Grädda i ugn i 225° i 30-40 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.