Skala potatisen och lägg den i kallt vatten så att den inte mörknar. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform eller en fin gjutjärnspanna med lite av smöret
Janssons frestelse tillhör mina absoluta favoriter och numera även min älskade killes också. Denna variant är en mild krämig och snäll Jansson, ja helt enkelt barnvänlig och ett måste för alla som egentligen säger att de inte gillar Jansson att testa och för Janssonälskare blir det att säga Mmmm
Tänk att det är Midsommar i morgon. Jag har inte hängt med riktigt, har haft fullt upp sedan jag kom hem från Italien, och har inte hunnit förbereda så mycket än
Då tar vi sats från klippavsatsen i dag och svingar oss ut från cliffhangern vi lovade er igår. ) Det är nämligen dags för årets sista sillinläggning och det blir alltså klassikern löksill, en gammal goding som vi inte fått med i vårt sillskafferi förrän nu
1. Börja med att koka upp vatten med ättika och socker. 2. Tillsätt vitpeppar korn, kryddnejlika och lagerblad (Mortla dessa innan ni har ned det i lagen
Julsill. Idag får du mitt bästa recept på inlagd sill. Det använde jag när jag jobbade på restaurang, men då med den mer klassiska inläggningslagen 1-2-3
För några år sedan blev jag serverad denna sill av en kollega och trots att min inte så stora förtjusning av denna för så många delikatess inte är så stor brukar jag alltid smaka en liten bit
Igår hade vi julfest i vår Brf. Jag var med och anordnade det ihop med ett par andra. Jag bidrog med löjromscheesecake, saffransrutor och så en inlagd sill
Min mamma är en hejare på att göra goda smörgåstårtor. Hon har gjort såna så länge jag kan minnas och lite hämmad har jag nog blivit av att hennes är så populära
Denna super goda chokladtårta består av ett saftigt Devil's food cake chokladbotten, två lager med hallongrädde och chokladfyllning och en Dark chocolate fudge frosting
Länge har jag gått och tänkt att jag skulle göra ett gott och saftigt morotsbröd som är hälsosamt och packat med fibrer, vitaminer, proteiner, bra fetter och med få kolhydrater
Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss