Kyckling

Kyckling

  • 17 Recept
Enkel kycklingrätt med smak av lime

Enkel kycklingrätt med smak av lime

Dagens matlåda bjuder på smak av kyckling och lime. Lägg över kycklingfiléerna i en stekpanna. Dela limen och häll limesaften över kycklingen
Panerad kycklingfilé med nudelwok

Panerad kycklingfilé med nudelwok

I detta recept använder jag mig av kycklingfilé, i ursprungsreceptet används schnitzel. 4 kycklingfilér1 dl vetemjöl1 ägglite vatten2-3 dl panko ströbröd3 msk sesamfrön, gärna blandade svarta och vita. 4 kycklingfilér
Gratinerad tacokyckling

Gratinerad tacokyckling

Mör kyckling med fantastiskt mycket smak som både vi och barnen älskade, som dessutom sköter sig själv i ugnen
Kycklinggratäng med mozzarella/soltorkad tomat

Kycklinggratäng med mozzarella/soltorkad tomat

Strimla kyckling och stek den nästan färdig och ställ åt sidan. 
 Lägg i kycklingen nu och blanda. Häll nu grädden över allt och dela mozzarellan i bitar och blanda med kycklingblandningen
Gräddig kycklinggratäng med bacon och jordnötter

Gräddig kycklinggratäng med bacon och jordnötter

Skär kycklingfilén i strimlor och baconen i bitar. Bryn kycklingen och baconet, salta och peppra. Créme fraiche, grädde, ost, chilisås, paprika, pressad vitlök och kycklingfond och krydda med salt, peppar och chilikryddan
Ingefärsglaserad kyckling

Ingefärsglaserad kyckling

4 pers3-4 kycklingfiléer 2 msk riven färsk ingefära3 rivna vitlöksklyftor1 tsk chiliflakes ( Santa Maria)3-4 msk honung2 msk soja3 msk oljaBlanda ihop marinaden och dela kycklingköttet i bitar, lägg i och låt ligga och dra i en timme. 3-4 kycklingfiléer 2 msk riven färsk ingefära
Pad thai

Pad thai

4 portioner. 10SP/portion. 250 g risnudlar500 g fläskytterfilé1 broccoli1 morot1 röd chili1 msk sesamolja2 dl böngroddar0,25 solovitlöksalt & pepparkinesisk soja
Kycklingfilé i parmensan sås

Kycklingfilé i parmensan sås

Kycklingfilé i parmensan sås och knaperstekt bacon. Skär kycklingen i bitar, ganska stora. Bryn kycklingbitarna i smör
Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås

Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås

Låt gärna kycklingen ligga i marinaden några timmar innan tillagning för extra smak, men har man inte tid så går det bra att tillaga den direkt också