Rökt

  • 15 Recept

Spareribs med glaze

1 Börja med att ta bort hinnan på revbensspjällens baksida, detta gör du genom att lossa hinnan med t

BBQ:ad högrev med rökt salsa (”Pulled högrev”)

Här bräserar jag köttet i en kryddstark blandning av chili, lök och öl efter att jag rökt köttet. Jag har också haft till plan att göra en bbqsås av rökta tomater (eller kanske rökt ketchup) när våra tomater kommer igång ordentligt så jag testade även att röka salsan för se hur det funkade (och det funkade bra)

Nu kör vi så det ryker! BBQ rökta kycklinglår och kamben

Rökt lax >>. Då var det dags. Nu ska jag röka kött & kyckling som legat i saltlake i 2½ dygn. Jag tycker jag börjar bli riktigt påläst på det här med saltbad nu och har hört mig för både här och där om vad som blir bäst och vilken slathalt som passar till ditt och datt och hur länge de ska ligga osv osv
Happy BBQ Asien Pytt i Panna

Happy BBQ Asien Pytt i Panna

Kallrökt BaconBBQ grillad karré i bitGrodlår på Grillen. Rosmarinrökt Kycklingfilé med Supersallad. Sedan la jag revbenen i smokern och rökte bitarna i ca 2 timmar, då var de mjuka och härliga
BBQ-revben i klotgrillen

BBQ-revben i klotgrillen

När jag började gjorde jag mina bbq-rätter i min klotgrill men när jag tröttnade på att sitta och vakta grillen så köpte jag för några år sedan en elektrisk rök där jag både kan kontrollera temperatur och röktider på ett mer exakt sätt
Stenåldersmat

Stenåldersmat

1 tsk rökt paprikapulver. 1 tsk rökt paprikapulver. Har ni sett julkalendern. Verkar mycket lovande. Bra skådespelare och baserad på ett barndomsminne hos mig
Röka sidfläsk

Röka sidfläsk

Dags för första semesterprojektet. Att försöka sig på att göra eget bacon. Det har inte varit helt trivialt att söka sig fram till lämpliga proportioner på ingredienser, rökningstider och andra tips och tricks
Rökta ribs - igen

Rökta ribs - igen

Ja, nu blev det ribs i röken igen. Jag vet, vi upprepar oss, tunna revbensspjäll är nog det vi gör oftast i röken men det är ju så gott
Rökta Sparribs för grillen

Rökta Sparribs för grillen

Mixa kryddblandningenbestående av råsocker,chili, paprika, svartpeppar,2 tsk lökpulver, vitlökspulver, spiskummin koschersalt, jalapeno och cayennepeppar i en bunke

Rökt kyckling

I söndags mitt i all renovering av Angelicas rum så tänkte jag att jag skulle göra något med den färska kycklingen jag hade köpt dagen innan
Rökt sidfläsk i ugn

Rökt sidfläsk i ugn

400 g rökt sidfläsk. 400 g rökt sidfläsk. 1 kvist färsk rosmarin ( bladen). 8 hela svartpepparkorn. 2 vitlöksklyftor
Rökta kamben med 3-2-1-metoden

Rökta kamben med 3-2-1-metoden

PrintRökta kamben med 3-2-1-metoden. 6 vanliga klyftor) 4 tsk chilipulver 1 tsk cayennepeppar 4 msk soja (för färgens skull) salt och svartpeppar efter smak Rökta kamben med 3-2-1-metoden 4-4,5 kg kamben rub (se recept ovan) bbq-sås (se recept ovan) 33cl Strongbow cider/foliepaket (det går även bra med öl eller en bra "molnig" äppeljuice) Coleslaw 8 dl grovt riven spetskål (alternativt vitkål) 1 morot (fint riven) 1/2 rödlök (finhackad) 1,5 dl crème fraiche 1 dl majonnäs (gärna hemgjord eller Hellmans) 2 tsk dijonsenap 1,5 tsk ljust muscavadosocker 1 msk lätt mortlade och rostade kumminfrön svartpeppar & salt (1 näve valnötter - valfritt) (ca 1 dl smulad ädelost - valfritt) Gör så här. Rökta kamben med 3-2-1-metoden Värm upp Bradleyskåpet till en temperatur av 110C/225F
Rökt Högrevschili

Rökt Högrevschili

Nordic Smokes Beef RibsRökta nötterFacebooktävling. Vinn produkter från Lagrito´s grymma sortimentEspressorubbad ryggbiff Reverse SearedPlankgrillad oxfilé med röktpotatismosRökt chili (Chipotle)Padrones Rakt i GlödenStenad Burgare