Här bräserar jag köttet i en kryddstark blandning av chili, lök och öl efter att jag rökt köttet. Jag har också haft till plan att göra en bbqsås av rökta tomater (eller kanske rökt ketchup) när våra tomater kommer igång ordentligt så jag testade även att röka salsan för se hur det funkade (och det funkade bra)
Rökt lax >>. Då var det dags. Nu ska jag röka kött & kyckling som legat i saltlake i 2½ dygn. Jag tycker jag börjar bli riktigt påläst på det här med saltbad nu och har hört mig för både här och där om vad som blir bäst och vilken slathalt som passar till ditt och datt och hur länge de ska ligga osv osv
Kallrökt BaconBBQ grillad karré i bitGrodlår på Grillen. Rosmarinrökt Kycklingfilé med Supersallad. Sedan la jag revbenen i smokern och rökte bitarna i ca 2 timmar, då var de mjuka och härliga
När jag började gjorde jag mina bbq-rätter i min klotgrill men när jag tröttnade på att sitta och vakta grillen så köpte jag för några år sedan en elektrisk rök där jag både kan kontrollera temperatur och röktider på ett mer exakt sätt
1 tsk rökt paprikapulver. 1 tsk rökt paprikapulver. Har ni sett julkalendern. Verkar mycket lovande. Bra skådespelare och baserad på ett barndomsminne hos mig
0,5 söt rökt paprikapulver. 0,5 söt rökt paprikapulver. Om jag var tvungen att välja ifall jag skulle äta enbart nötkött eller fläskkött resten av livet, då vore valet mycket enkelt
Dags för första semesterprojektet. Att försöka sig på att göra eget bacon. Det har inte varit helt trivialt att söka sig fram till lämpliga proportioner på ingredienser, rökningstider och andra tips och tricks
Mixa kryddblandningenbestående av råsocker,chili, paprika, svartpeppar,2 tsk lökpulver, vitlökspulver, spiskummin koschersalt, jalapeno och cayennepeppar i en bunke
PrintRökta kamben med 3-2-1-metoden. 6 vanliga klyftor) 4 tsk chilipulver 1 tsk cayennepeppar 4 msk soja (för färgens skull) salt och svartpeppar efter smak Rökta kamben med 3-2-1-metoden 4-4,5 kg kamben rub (se recept ovan) bbq-sås (se recept ovan) 33cl Strongbow cider/foliepaket (det går även bra med öl eller en bra "molnig" äppeljuice) Coleslaw 8 dl grovt riven spetskål (alternativt vitkål) 1 morot (fint riven) 1/2 rödlök (finhackad) 1,5 dl crème fraiche 1 dl majonnäs (gärna hemgjord eller Hellmans) 2 tsk dijonsenap 1,5 tsk ljust muscavadosocker 1 msk lätt mortlade och rostade kumminfrön svartpeppar & salt (1 näve valnötter - valfritt) (ca 1 dl smulad ädelost - valfritt) Gör så här. Rökta kamben med 3-2-1-metoden Värm upp Bradleyskåpet till en temperatur av 110C/225F