Gör man en sats redan nu så hinner man göra (minst) en till innan jul. I dag är det 1 december och det är dags att köra igång Matros julkalender 2018 och vi börjar med julens absolut godaste godis
Bra att fixa innan man börjar med såsen. Häll 2 dl vatten i en kastrull och låt vattnet koka upp. Lägg i buljongtärning och låt det puttra/koka tills tärningen är borta
Den här rätten blev våran lördagsmiddag. Grillad entrecôte är ju alltid gott, det blev dock grillpannan denna gången, vi hade ingen lust att gå ut i kylan och grilla
Väderomslaget och omställning från högtryck till lågtryck kändes av hela lördagen, och lagom till regnet kom kunde vi sätta oss till bords inne och avnjuta
Efter nyår fick jag förfrågan om jag ville börja blogga på , en ny bloggportal för matentusiaster. Jag var lite skeptisk i början då jag trodde att jag skulle behöva lämna hela min domän och layout men så var inte fallet utan mina blogginlägg skickas per automatik dit, så om ni skulle snurra in på den sidan vet ni var varför jag syns även där
färsk grönkål. 1olivolja. 1ägg. 1vatten. 1salt. 1nymald svartpeppar. 1granatäppelkärnor1. Sätt ugnen på 200°. 2. Skär bort de grova stjälkarna från grönkålen