gofor.se
Våga prova detta!

Våga prova detta!

  • 24 Recept
Karamelliserad smördeg och vinägersirap

Karamelliserad smördeg och vinägersirap

Sätt ugnen på 175°. Kavla ut smördegen något och skär den i remsor, 2x10 cm. Lägg dem på en plåt mellan bakplåtspapper och lägg en plåt ovanpå
Vitlöksbröd med confiterad vitlök

Vitlöksbröd med confiterad vitlök

Det senaste jag provade att confitera var vitlök efter att jag hade sett ett recept i Bon Appetit, men det var med smör och kändes lite vanskligt, så jag använde olja istället
Burrata med confiterad tomat

Burrata med confiterad tomat

Om ni är intresserad av att hyra mig som kock eller vinprovare. Jag heter Mats Carlsson, men kallas bland vänner för Massimo
Confiterad kyckling

Confiterad kyckling

Krydda kycklingbrösten med salt, peppar, örter, vitlök och citronskivor. Låt stå minst 30 minuter. Ugn 70 grader
Fransyska à-la Ra

Fransyska à-la Ra

Koka upp vatten, salt och salpeter, rör om så saltet löser sig, ställ att svalna. Putsa köttet från ev hinnor och fett
Vårrullar

Vårrullar

Fyllning500 g fläskfärs 0,5 dl matolja 1 krm vitpeppar 2 msk soja 2 msk ostronsås 2 msk strösocker 1 msk klyfta vitlök, pressad 0,5 kg morot 0,5 kg vitkål, riven 0,5 dl matolja 40 vårrulledeg, små ark olja, till fritering chilisås (eller soja till servering)
Vietnamesisk karamelliserad kyckling

Vietnamesisk karamelliserad kyckling

Som jag har berättat tidigare har jag en stor nyfikenhet för de olika asiatiska köken. Jag sitter ofta och letar mig fram bland massor av läckra recept, oftast online men även händer det att jag kommer över någon tidning eller bok med recept
Cloud eggs – äggmoln

Cloud eggs – äggmoln

Cloud eggs, årets trend på Instagram. Det är nog en av Instagrams mest fotograferade frukost det här året, i början av 2017 började cloud eggs dyka upp överallt i flödet
Stekt vitkål på polskt vis

Stekt vitkål på polskt vis

Strimla vitkålen och lägg i en kastrull. Lös upp buljongtärningen i 2 dl vatten och häll ner det i kastrullen
Kladdkaka med chokladtryffel

Kladdkaka med chokladtryffel

Godmorgon. Idag är Viktor ledig så vi ska snart sticka iväg och möta upp några från laget och deras tjejer och äta en brunch tillsammans
KYCKLINGLEVER A LA ANGELNRONE...

KYCKLINGLEVER A LA ANGELNRONE...

 . Vi älskar kycklinglever hos oss. Fettsnålt och massor järn i. Bitarna var ganska stora så jag delade en bit på två
Rödbräserat fläsk

Rödbräserat fläsk

Lägg fläsksidan i en gryta med vatten, låt vattnet koka upp och skumma väl. Lägg ner ingefäran och sticklöken i vattnet och låt fläsket sjuda i 40 minuter