Stekt tonfiskfilé. När jag för bara någon vecka sedan var påblixtvisit i Viareggio för en natt tillsammans med vänner föreslog jag ett återbesök på Don Quixote – bara för att få berättat för mig att restaurangen har stängt
Stekt bulgur/ris/matvete/liknande har jag gjort förut och det är verkligen perfekt restmat. Ganska bra nu när jag inte har tid att laga lika mycket mat och resten av familjen inte tycker att det är lika kul att hålla på och exprimentera i köket
Lägg dem på en plåt, företrädesvis med bakplåtspapper på, och ringla olivolja över dem. Servera den stektavitkålen i högar på de ugnsbakade sötpotatisbrickorna och ringla över granatäppelsirap
Förutom färs hade jag även lök och vitkål, billiga och nyttiga ingredienser. Kåldolmar, köttfärslimpa och långkok i all ära, men på vardagar behöver man ofta något snabbt i magen och då äter den här lilla grytan att ta till
Vi hade lite förhoppningar om att de kanske hade några flaskor vin till vårt vinprovarprojekt eftersom det inte direkt kryllar av "fyndlisteviner" på systembolaget i vår stad
Vispa ihop ägg och grädde. 1, kallskuret, stekt kött eller kyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.