Mina favoriter

Mina favoriter

  • 15 Recept
Mina favoriter
Lax med supergod sås!

Lax med supergod sås!

Har ett tidigare supersmarrigt recept med lax, kräftor och Västerbottenost och här är en annan variant, supergod-inspiration från Åse
Fisk i hummersås

Fisk i hummersås

Idag åt vi fisk jag och barnen. Är ju bara sååå himla gott med fisk i alla dess möjliga sorter. Du behöver
Bearnaisesås

Bearnaisesås

Smält matfett sakta på mycket svag värme i en kastrull. Låt det svalna något. Koka vatten, vinäger, lök, persilja och peppar i en liten kastrull utan lock tills ungefär hälften av vätskan återstår
Fisk med god sås och semesterbekymmer.

Fisk med god sås och semesterbekymmer.

Jo tack, vi fick en mycket trevlig kväll i går, maten blev väldigt lyckad och skumpan var lika god som förra gången vi smakade den
Mustig fisk & skaldjursgryta

Mustig fisk & skaldjursgryta

Inspirerad av min vän Mita som jag besökte på Öland förra helgen så gav jag mig på att göra en värmande fisk- & skaldjursgryta
Pochera fisk

Pochera fisk

Hela fiskar (runt 1½ kg) kokas lättast i ugnen. Hel fisk kan koka i sitt eget spad tillsammans med lite grönsaker
Fisk och saffranssoppa

Fisk och saffranssoppa

Skala och hacka löken. Skala och skiva moroten tunt. Skala, dela och skiva potatisen tunt. Fräs lök, morot och potatis i olivolja ett par minuter
Smörstekt fisk med grön ärtpuré

Smörstekt fisk med grön ärtpuré

Ärtpurén, som bland annat innehåller parmesanost och vitlök, är något extra. Till ärtpurén åt vi Findus lättpanerade fiskfiléer, vilka vi verkligen kan rekommendera
Steka fisk

Steka fisk

Stektider. Torskfilé (2-3 cm tjock). 3-4 min på varje sida. Laxkotlett (2-3 cm tjock). 4-5 min på varje sida
Fiskarhustruns torskrygg!

Fiskarhustruns torskrygg!

Min mamma är en riktig hejare på att laga mat, och idag bjöd hon mig på en helt underbar fiskrätt, där smaken riktigt smälte i munnen
Saftig parmesankyckling i ugnen

Saftig parmesankyckling i ugnen

Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Potatisbakelse

Potatisbakelse

Skala och koka potatisen mjuk i en kastrull med lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt
Dubbelmarinerad Oxfilé ELLER Kycklingfilé

Dubbelmarinerad Oxfilé ELLER Kycklingfilé

många översteker kyckling med rädsla för salmonella, men med en temperatur över 70 grader så är den risken inte längre aktuellFör mina stora kycklingfiléer tog det ca 15 minuter att nå en innertemperatur på 72 graderLägg dem nu på några lager folie och linda in precis som med oxfilénLåt kycklingen kallna i sitt paket
Torskrygg & smörsås

Torskrygg & smörsås

God kväll på er. Här hos oss fortsätter sjukstugan, barnen är riktigt krassliga. Vincent har ju nästan aldrig varit sjuk innan, men den här gången klarade han sig inte

flamberade päron

Recept. Gäst. fre, 2013-07-19 08. 45. 10min. (0). Skala päronen och dela dem i 2 delar stek alla 4 delar i smör i stekpanna häll över socker och rör omtillsätt Romen (använder själv StråRom 60 %)Låt puttra en halv minut och tänd sedan eld med en tändstickaLåt elden slockna eller släck den med ett lockservera genast till glass eller grädde och det blir en härlig kola sås med romsmak som passar alla smaklökar