Lägg fisken i smord ungsform och skjutsa in i ugnen med grillfolie över. fiskkrydda ( knorr ). Under tiden gör du såsen, får du vätska från fisken är det det godaste ( då byter du ut en dl vatten mot 1 dl spad) annars går det bra med hummerfonden också
1. Koka potatisen eller tag redan färdigkokt. Dela potatisarna till mindre bitar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek potatisen med salt och peppar till den får fin yta
Häromdagen fick jag en längtan efter en rätt som man alltid fick minst en gång i veckan under hela ens skoltid och det är fiskpanetter med kall sås och kokt potatis (dock hade skolan flera olika namn på fisken för att variera sig lite på matsedeln så det stod både fiskpinnar, fiskpanetter, fiskpanettiner, panerad fisk och fisk med sprödbakning)
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Passar till fisk. Ja just det. Drygt två veckor utan smör kändes som max. Men är det då enda mejeri man inte känner sig helt kunna vara utan, så må det väl vara hänt