Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Lax. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Servera laxenmed kokt potatisoch curryslaw. Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör och stek laxbitarna på ganska hög värme på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun och lite knaprig yta
Det receptet, på smörstekta morötter ochpotatismedstektlax, kommer här. Jag nämnde i ett tidigare inlägg att vi åt ett lite lyxigare äppelmos som tillbehör till stektlaxmedsmörstekta rotfrukter
Och hur mycket du vill meka medlaxen förstås. För inte så f(r)asligt länge sedan hade jag aldrig trott att jag skulle sälla mig till skaran som älskar lax
Vill du ha en krispigare yta på laxen så kan du panera den med panko ( Asiatisk ströbröd, finns blad asiakiska produkter i affärerna ) ger en jätte fin och krispig yta
Servera laxen tillsammans med pressad potatisoch garnera med dill. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna och citron samt apelsin för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga laxrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.