Gör så här:
Koka potatisen mjuk, och ställ ugnen på 225 grader.
Lägg fisken i smord ungsform och skjutsa in i ugnen med grillfolie över. Under tiden gör du såsen, får du vätska från fisken är det det godaste ( då byter du ut en dl vatten mot 1 dl spad) annars går det bra med hummerfonden också. Blanda i vätskorna i en kastrull och låt sjuda upp, red av till önskad tjockhet och smaka av med kryddorna och salt & peppar. Låt sjuda på svag värme.När potatisen är mjuk så vispar / rör du ihop allt till duschessepotatisen, smaka av med salt och peppar.
Häll av kräftstjärtarna och häll över fisken tillsammans med ägghacket. Igår gjorde jag en fiskgratäng eller receptet säger fiskpudding men det tycker jag inte låter så gott
4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Stöt potatisen till ett mos och blanda det med grädde och ägg. Smaka av med salt och peppar. Fräs lök och svamp tills det är mjukt i en kastrull med smör
Krydda med salt och citronpeppar. Blanda crème fraichen med matgrädden och purjon. Om man inte blandar purjon med crème fraichen så blir den rosafärgad men är dock ätbar
I onsdags inledde vi vårt påskfirande med en extra god fiskgratäng till middag och vi när frestade med en middagsbild på vårt Instagram, var det genast några av våra följare som efterfrågade receptet
då fiskgratäng är ganska mjuk mat och hon var sugen på något gott att äta. Min stora tjej har haft avsevärda problem med födointaget under än längre tid, på grund mag och hals besvär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.