Tapioka är en stärkelse som extraherats ur växten Manihot esculentas rot och som ofta säljs i form av runda gryn (pärlor) med samma användningsområde som äkta sagogryn
Underbara helgmorgnar. Pojkvännen bestämde sig för att ställa sig och baka scones imorse. Det är något jag inte växt upp med utan gjort någon gång i hemkunskapen i skolan och testat en gång då jag minns att det gick åt helvete, haha
Hej hej ljumma majkväll. Härlig söndag. Laddat energi för kommande vecka med en slapp dag mestadels ute. Är Guld värt att ha föräldrar med hus och trädgård
Goda brödmuffins som är bakade på Ewalies glutenfria och ekologiska brödmix. Jag blandade mixen med gräddfil och mjölk och fick mjuka och saftiga muffins
Precis som receptet på vitlöksgratinerade champinjoner kommer detta recept från tidningen Matkärlek. Jag är egentligen inte så förtjust i morotskaka, men den här får faktiskt tummen upp av mig
Glutenfria semlor. Ingen bakelse i världen slår väl en hederlig semla. Därför är det väl inte mer än rätt att det ska finnas en semla som även glutenfria fikaivrare kan njuta av, så här års
Glutenfri kladdkaka. 2016-05-23, 20. 27. En kollega ville att jag skulle baka lite glutenfritt till ett kalas dom skulle ha och det tycker jag är kul, en utmaning så självklart sa jag ja
Jag var hemma hos min mamma på middag för ett tag sedan. Jag blev bjuden på lax i ugnen, bland det bästa jag vet, med något mumsigt täcke över och nypotatis och så klart morötter, ingen måltid hos min mor utan morötter
Krämig och god paj med färska nyplockade kantareller smakar ljuvligt en härlig höstdag. Jag använde hälften grov och hälften ljus mjölmix till pajskalet
Alla bröd behöver inte knådas och jäsas i evigheter. Vissa går att röra ihop snabbt i en bunke innan du stjälper upp smeten i en brödform och sedan skjutsar in den i ungen
150 gram smält smör. 3 dl mjölk. 3 dl vatten. 4 dl grov glutenfri mjölmix eller 3 dl skrädmjöl och 1/2 dl Jyttes mjölmix eller så mycket som behövs för att få till en bra smet
Att lyckas göra glutenfria pannkakor utan att använda färdiga mjölmixer är inte alltid helt enkelt. Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl