Gerhards kokbok

Gerhards kokbok

  • 14 Recept

Wienersemlor

Inget – alltså verkligen inget – slår hembakta wienerbröd. Men ibland pallar man bara inte kavla och vika och kavla och vika i all evighet oavsett hur gott det blir när man är klar
Långkokt vitkålssoppa med fläsk

Långkokt vitkålssoppa med fläsk

Husmanskost från förr. Nu har du fått lite snabblagade recept i flera dagar, så nu är det dags för ett mustigt långkok
Fisk med mandeltäcke

Fisk med mandeltäcke

Det är alltid bra med nya idéer på hur man kan variera vanlig torsk tycker jag. Det här är ett väldigt enkelt recept på torsk med spödbakat täcke med mandelspån
Pepparotskött

Pepparotskött

Pepparotskött eller att koka en köttbit är bland det lättaste man kan göra, sköter sig självt. Koka också gärna för många portioner och frys in
Platt kött blir fylld rulle

Platt kött blir fylld rulle

När vi fick hem vårt lammkött i höstas fick vi en styckningsdetalj som vi inte fått tidigare år, nämligen en så kallad lammtunnbringa
Rotisserad kyckling

Rotisserad kyckling

Det är väl bara att krypa till korset, jag har köpt en gasgrill. Efter år av kolgrillande och föraktfullt fnysande åt gasnissarna har jag sällat mig till denna skara själv
Baconater

Baconater

Det var ett tag sedan men nu är det dags för en uppdatering av bloggen. Våren, och med den sommaren, är snart här och grillsäsongen är i gång (min började strax efter nyår…)
Friterad kyckling

Friterad kyckling

Det är väl bara att konstatera att jag är väldigt förtjust i sydstatsmat. Friterad kyckling har jag gjort förr (det finns ett recept här) men man får ju testa lite nya varianter
Hawaii Jansson

Hawaii Jansson

Sätt ugnen på 225 grader, och smörj en ugnsform. Skiva och strimla potatis och skinka. Finhacka paprika, gul och vitlök, grovriv osten