Kalla Och Varma Såser

Kalla Och Varma Såser

  • 18 Recept
Fetaostsås

Fetaostsås

4 dl crème fraiche 150 g fetaost 2 klyftor vitlök 2 tsk flytande honung 0,5 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 tsk torkad timjan eller annan örtkrydda
Markus Aujalays vitvinssås

Markus Aujalays vitvinssås

2 schalottenlökar, finhackade 4 champinjoner, skurna i mindre bitar 2 msk smör, till stekning 2 dl torrt vitt vin vitvinsvinäger, några droppar 2-3 kvistar färsk timjan 2,5 dl fiskfond (ej koncentrerad) 5 dl vispgrädde citronsaft, några droppar cayennepeppar 2 msk smör, att vispa i på slutet salt
Röding med vitvinssås och rotselleripuré

Röding med vitvinssås och rotselleripuré

Ta ut den varma formen ur ugnen. Putsa bort fett från rödingen och ta bort eventuella ben. Strö över lite flingsalt på köttsidan och låt rimma till det är dags för tillagning
Tre kalla såser till kött

Tre kalla såser till kött

Skala och pressa vitlöken och lägg i två av skålarna. Smaka av såserna med salt. 11 krm saltDela creme fraiche och gräddfil i tre skålar. Tillsätt 2 msk sweet chilisås i en skål och du har första såsen klar. Tillsätt 2 msk sweet chilisås, tomatpuré, rökt paprikapulver samt svartpeppar i en andra skål och BBQ-såsen är klar
Grönpepparsås

Grönpepparsås

Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 1 msk smör 1 msk grönpeppar i lag 2 msk konjak 2 msk kalvfond 2 dl vispgrädde 1 tsk majsstärkelse 1 dl vatten salt peppar Lägg till i inköpslistan
Rhode Islandsås

Rhode Islandsås

Smaka av med salt, tabasco och peppar. 11 krm salt och 0,5 krm vitpeppar. 1,5 dl gräddfil eller matyoghurt
Laxpaket med potatis och sandefjordsås

Laxpaket med potatis och sandefjordsås

Paket400 g kallrökt lax, i skivor 1 purjolök, skuren i grova skivor 12 delikatesspotatisar, skrubbade och kokta 50 g smör 0,5 kruka dill, grovt skuren salt bakplåtspapper
Rhode Island sås till räkcocktail och räksallad

Rhode Island sås till räkcocktail och räksallad

Salt och peppar efter smak. Till cocktailen så tog jag räkor, gröna ärtor, majs, tärnat grönt äpple, tärnad gurka, tärnad röd paprika och tärnat tomatkött (jag tog bort kärnorna och tärnade ner köttet bara)
Flamberad oxfilé med grönpepparsås

Flamberad oxfilé med grönpepparsås

Ingredienser 4 bit(ar) oxfilé , à 160 g 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar 2 cl Konjak Grönpepparsås med chili 1 msk smör 2 dl vatten 2 msk Konjak 1,5 dl grädde 1,5 msk kalvfond 1 odefinierad vitpeppar 2 msk grönpeppar , i lag 0,5 msk senap , 0,5-1 msk, fransk matlagningssenap 1 odefinierad maizena , plus vatten 1 tsk chiliflakes , eller färsk chili 1 odefinierad salt 1 odefinierad sojakulör Köp receptet
Chilibearnaise

Chilibearnaise

Servera direkt eller ställ skålen över det varma vattenbadet och vispa då och då så håller den sig varm till servering