Kyckling

Kyckling

Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

4 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 morot 600 g kycklingbröstfilé 1 msk riven ingefära 1 msk olja salt 500 g krossade tomater 1 påse tikka masala kryddmix (à 40 g) 1 dl matyoghurt (10%) 1 1/2 dl matlagningsgrädde Till servering ris eller annat gryn Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Currykyckling med ris

Currykyckling med ris

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kycklinggryta 1 st rödlök(ar) 1 st röd paprika 1 msk rapsolja 550 gram strimlad kyckling 2,5 msk gul curry 1 tsk paprikapulver 3 dl vispgrädde 1 dl crème fraiche 1 msk kycklingfond 0,5 msk japansk soja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 3 dl basmatiris , 4 port
Tom yam goong

Tom yam goong

Ingredienser Portioner. 4 12 dl buljong (skaldjurs-, fisk- eller hönsbuljong av tärning/fond + vatten) 150 - 250 g svamp (i originalet är det thailändsk halmsvamp, men champinjoner passar lika bra) 4 schalottenlökar 2 msk finhackat citrongräs 8 - 10 limeblad (kaffirlimeblad) eller rivet skal av 1 lime (8 blad motsvarar skal av 1 lime) 4 tsk finhackad stark chilifrukt 2 - 3 skivor galangal rot (alt ingefära) 400 g skalade räkor 1 dl färskpressad limejuice 4 tsk asiatisk fisksås 4 tsk sweet chilisås Lägg till i inköpslistan
Baconlindad kycklingfile

Baconlindad kycklingfile

Fräs sedan paprikastrimlorna och lägg dem sedan över kycklingfiléerna. 600 g kycklingfiléer. 11/2 st kycklingbuljong. 1Dela kycklingfiléerna och linda in dem i varsin baconskiva. 1Bryn hastigt kycklingfiléerna så de får färg och lägg dem sedan i en ugnssäker form. Häll grädden även kycklingen och ställ mitt i ugnen i ca 20 minuter
Djävulskyckling

Djävulskyckling

Nu har jag precis ställt bort jobbdatorn och istället tagit fram bloggdatorn för att ge er fredagens kycklingrecept