Sylt

Sylt

  • 13 Recept
Jordgubbssylt

Jordgubbssylt

Extra hållbar sylt. Häll upp jordgubbssylten på väl rengjorda och uppvärmda burkar. Förvara jordgubbssylten mörkt och svalt för bästa hållbarhet
Drottningsylt

Drottningsylt

Koka upp sylten under omrörning samt mosa gärna ihop bären lite under tiden. Sylten ska bli lite genomskinlig och geléartad på toppen då är den färdigkokt
Marmelad på röda vinbär

Marmelad på röda vinbär

Ingredienser Portioner. ca 6 dl 1 l röda vinbär 1/2 dl vatten 1/2 vaniljstång ev 2 msk rom 4 dl strösocker Lägg till i inköpslistan
Grundrecept marmelad

Grundrecept marmelad

ca 1,2 l 1 kg rensade sköljda bär (eller frukt, tinade om frysta används) 1 kg syltsocker (med pektin, 1 kg motsvarar 11 dl socker) Lägg till i inköpslistan
Hallonsylt

Hallonsylt

Ingredienser 1 kg hallon , ca 2 liter 750 gram strösocker , ca 8,5 dl 1 krm vaniljpulver , äkta 1 krm natriumbensoat , eventuellt Köp receptet
Äppelmos – grundrecept

Äppelmos – grundrecept

Ingredienser 1 kg äpplen 0,5 dl vatten 3,5 dl strösocker , 3,5-5, tillsätt efter smak Köp receptet
Enkelt äppelmos

Enkelt äppelmos

Ingredienser Portioner. 5 dl 1 kg äpplen 1/2 dl vatten 1/2 dl socker Lägg till i inköpslistan
Lingonsylt

Lingonsylt

Ingredienser Portioner. 11 dl 1 kg lingon (1 kg motsvarar ca 1 3/4 l) 2 dl vatten ca 500 g strösocker (500 g motsvarar ca 5 1/2 dl) Lägg till i inköpslistan
Hjortronsylt – klassiskt recept

Hjortronsylt – klassiskt recept

Förvara sylten svalt. 1500 g syltsocker eller vanligt strösockerRensa bären. 1Ta av grytan från värmen och häll upp sylten på väl rengjorda burkar
Hallonsylt i burk

Hallonsylt i burk

Häll upp sylten på väl rengjorda burka och sätt på lock direkt. Öppnad burk hallonsylt förvaras i kylen
Blåbärssylt

Blåbärssylt

Ingredienser Portioner. 1 liter 2 liter blåbär (à 0,5 kg) eller andra bär, t ex svarta vinbär, hallon eller jordgubbar 1 dl vatten 6 dl socker 1 krm natriumbensoat Lägg till i inköpslistan