Drottningsylt
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gram hallon - färska eller frysta
  • 1500 gram blåbär - färska eller frysta
  • 1800 gram socker
  • 14 msk citronsaft
  • 12,5 dl vattenRensa färska bär. Lägg hallon och blåbär med socker, citronsaft och vatten i en kastrull. Koka upp sylten under omrörning samt mosa gärna ihop bären lite under tiden. Koka sylten 5-10 minuter. Rör ofta. Sylten ska bli lite genomskinlig och geléartad på toppen då är den färdigkokt. Skumma med en slev. Häll upp i väl rengjorda burkar och sätt på lock samt vänd upp och ner. Sylten kan också användas direkt eller sparas i en skål eller burk i kyl (någon vecka) eller frys. Drottningsylt i burk med lock förvaras mörkt och svalt. Med syltsocker är sylten extra hållbar (flera månader).

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.