12,5 dl
vattenRensa färska bär. Lägg hallon och blåbär med socker, citronsaft och vatten i en kastrull. Koka upp sylten under omrörning samt mosa gärna ihop bären lite under tiden. Koka sylten 5-10 minuter. Rör ofta. Sylten ska bli lite genomskinlig och geléartad på toppen då är den färdigkokt. Skumma med en slev. Häll upp i väl rengjorda burkar och sätt på lock samt vänd upp och ner. Sylten kan också användas direkt eller sparas i en skål eller burk i kyl (någon vecka) eller frys. Drottningsylt i burk med lock förvaras mörkt och svalt. Med syltsocker är sylten extra hållbar (flera månader).
Kokade ihop lite drottningsylt av hallon och blåbär jag hittade i frysen. Dagens ryck. Inget annat slår hemmagjord sylt på mannagrynsgröten och pannkakorna
Servera ljummen saffranspannkaka med kall drottningsylt och lättvispad grädde. 1Drottningsylt125 g frysta eller färska hallon 125 g frysta eller färska hallon 30 g citronjuice (2 msk) 1 tsk vaniljsocker 135 g syltsocker (ca 1, 5 dl)
Drottningsylt. Drottningsylt. Somriga och goda sockerbullar fyllda med drottningsylt (30 st). OBS. Sockerbullarna toppas med 100 g smält smör och 3 dl strösocker
Och för att göra det lite bättre blev det även drottningsylt till, kan det bli bättre. Drottningsylt. Servera med din hemgjorda glass och drottningsylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.