1 kg
hallon frysta eller färska hallon, cirka 2 liter färska hallon
1800 gram
strösocker eller syltsocker för en mycket hållbar hallonsylt
13 msk
citronsaft (valfritt)Rensa hallonen. De behöver inte sköljas. Har du tid kan du blanda hallonen med socker i en bunke dagen innan och låta stå i kylen över natten så sockret löser upp sig - det är dock valfritt. Lägg hallonen i en stor kastrull och tillsätt sockret samt citronsaft (valfritt). Koka upp hallonen och mosa dem. Koka långsamt ca 10 minuter utan lock och rör då och då samt skumma sylten tills den börjat bli genomskinlig. Häll upp sylten på väl rengjorda burka och sätt på lock direkt. Vänd dem upp och ner. Du kan koka burkarna i vatten (sterilisera) dem innan. Eller kör i ugnen på 125 grader en halvtimme. Öppnad burk hallonsylt förvaras i kylen. Oöppnad burk håller sig svalt och mörkt. Har du använt syltsocker så håller hallonsylten flera månader oöppnad.
Äta med sked direkt ur burken god. Den här sylten blev verkligendra-mig baklänges-god. Jag fickinteihop mer än en dryg halvliter men det räckte till en burk sylt i alla fall
Tillsättnatriumbensoat och häll upp på atamonsköljda burkar, sätt på locken direkt. Gör ett sk syltprov på en kall tallrik och kontrollera att sylten stelnar
Att göra sin egen sylt är inget svårt, det tar inte lång tid och man vet precis vad den innehåller. -) Många vill få det att låta som att syltkokning är jobbigt, och tar lång tid men det är verkligeninte så
hallonsylt med chiafrön,. Såser, röror och tillbehör. Jag har precis kokat hallon och tillsatt en massa gott till, så att det blev en raw hallonsyltenligt recept från ICAswebbsida
Hallonsylt är något jag alltid har hemma ifall man får besök och behöver slänga ihop en rulltårta snabbt till exempelt eller om man vill göra smarriga hallongrottor
Häll upp i en varm glasburk. Hemmagjord hallonsylt måste vara något av det godaste som finns. Den här varianten går snabbt att göra och blir på något magiskt sätt supergod
Häll upp den heta sylten på rena, varma burkar och förslut genast. Tillsätt socker och citronsaft och koka i ca 10 minuter eller tills bären sjunker. 1 msk citronsaft
Häll nu upp sylten i en väl rengjord glasburk och sätt på lock. Ingredienser. Arbetsbeskrivning. Rensa och skölj hallonen under rinnande kallt vatten och plocka bort dem som är dåliga
Näringsvärdet är beräknat per burk. Häll upp sylten på en väl rengjord burk. Redan innan vår tideräkning har chiafrönavarit ett av azestekernas och mayaindianernasbaslivsmedel
* Sätt inburkaridiskmaskinen* Rensa hallonen från små blad, kvistar och ev litenvit hallonmask (inget att vara rädd för, de är små maskar gjorda av hallon
Häll upp sylten i rena varma burkar. Vi plockar och plockar och plockar men hallonen tar aldrig slut. I år blir det olikavarianter av sylt och en massa styckfrusna bär i frysen att ta fram när man blir sugen på en smoothie eller liknande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.