Hallonsylt i burk
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg hallon frysta eller färska hallon, cirka 2 liter färska hallon
  • 1800 gram strösocker eller syltsocker för en mycket hållbar hallonsylt
  • 13 msk citronsaft (valfritt)Rensa hallonen. De behöver inte sköljas. Har du tid kan du blanda hallonen med socker i en bunke dagen innan och låta stå i kylen över natten så sockret löser upp sig - det är dock valfritt. Lägg hallonen i en stor kastrull och tillsätt sockret samt citronsaft (valfritt). Koka upp hallonen och mosa dem. Koka långsamt ca 10 minuter utan lock och rör då och då samt skumma sylten tills den börjat bli genomskinlig. Häll upp sylten på väl rengjorda burka och sätt på lock direkt. Vänd dem upp och ner. Du kan koka burkarna i vatten (sterilisera) dem innan. Eller kör i ugnen på 125 grader en halvtimme. Öppnad burk hallonsylt förvaras i kylen. Oöppnad burk håller sig svalt och mörkt. Har du använt syltsocker så håller hallonsylten flera månader oöppnad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.