inläggningar

inläggningar

Hallonmarmelad

Hallonmarmelad

Har ni det bra därute i vinterlandet. Drömmer ni kanske, som vi gör, om sommar, sol och värme. Då har vi en godsak att bjuda er på i dag som kanske kan passa som ett litet sommarsubstitut
Plommonmarmelad med mandel och konjak

Plommonmarmelad med mandel och konjak

Ingredienser

1 kg urkärnade plommon2 msk vatten1,5 dl socker1 msk röd melatin2 msk socker1 dl flisad eller flagade mandel2-3 msk konjak
Plommonchutney

Plommonchutney

Vad du behöver1 kg mogna plommon2 st rödlökar1 st röd chilifrukt2. 5 dl råsocker2 dl Vatten1 dl balsamvinäger1 st nypa salt0
Picklade morötter

Picklade morötter

3 stora morötter. 1/2 spansk peppar. 2 msk inlagd kapris. 1,5 dl vatten. 2 msk socker. 1 msk salt. 1 tsk mörka senapsfrön
Päronmarmelad med vanilj och ingefära

Päronmarmelad med vanilj och ingefära

2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka
Päronmarmelad med ingefära

Päronmarmelad med ingefära

Ingredienser Portioner. Ger ca 1 liter 1 1/2 kg små päron (gärna gråpäron) färskpressad juice av 1 citron 1/2 dl färsk strimlad ingefära 4 dl syltsocker 1 tsk citronsyra Lägg till i inköpslistan
Päronmarmelad med vanilj

Päronmarmelad med vanilj

Ingredienser Portioner. 1 sats ca 1 kg päron 4 msk färskpressad citronsaft 1 - 2 vaniljstänger 3 - 3 1/2 dl syltsocker Lägg till i inköpslistan
Sylt utan socker – grundrecept

Sylt utan socker – grundrecept

Mosa bären med en gaffel. Blanda med chiafrön. Rör eventuellt ner lite sötning och smaksättning, exempelvis lite riven ingefära eller kardemumma
Plommonchutney med ingefära och chili

Plommonchutney med ingefära och chili

Ingredienser Portioner. Ger ca 5 dl 8 plommon 2 rödlökar 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 4 msk strösocker 4 msk honung 2 msk ättiksprit (12 %) 3 msk finriven färsk ingefära finrivet skal av 1 citron 2 krm salt Lägg till i inköpslistan
Plommonchutney

Plommonchutney

Ingredienser Portioner. 1 l 1 kg halverade, urkärnade plommon 2 skalade, hackade gula lökar 2 - 3 skalade, hackade vitlöksklyftor 1 urkärnad, finstrimlad röd chili 2 1/2 dl råsocker 1 dl vatten 1/2 dl vitvinsvinäger 1 kanelstång 1/2 - 3/4 tsk salt Lägg till i inköpslistan
Plommonchutney

Plommonchutney

Ingredienser Portioner. 1 l 1 kg plommon 2 skalade och finhackade rödlökar 1 msk finriven ingefära 2 1/2 dl rött vin 2 msk balsamvinäger 2 kanelstänger 1 tsk chilipulver 1 tsk salt 2 dl socker 1 apelsin (finrivet skal, kan uteslutas) Lägg till i inköpslistan
Äppelchutney

Äppelchutney

Ja, nåt måste en ju hitta på när trädgården dignar av äpplen. Kokar äppelchutney ikväll, kommer att bli så god till en stek med gräddsås