gamen kokbok

gamen kokbok

  • 215 Recept
Vegetariska potatisbullar med svampfyllning

Vegetariska potatisbullar med svampfyllning

Hacka lök, svamp och bryn hacket i stekpanna med smör. Salta och peppra och smaka av. Skala den kokta potatisen, pressa genom potatispress och blanda med ägg, kornmjöl och så mycket vetemjöl så det blir en hanterbar deg
Raggmunk med fläsk och lingonsylt

Raggmunk med fläsk och lingonsylt

800 g potatis. 11 ägg. 11,5 dl vetemjöl. 13 dl mjölk. 12 tsk salt. 150 g smör. 1500 g rimmat sidfläsk. 1lingonsylt
Raggmunk med fläsk

Raggmunk med fläsk

Gör så här. Skala och riv potatisen grovt. Krama ut vätskan om de behövs. Vispa ihop ägg och mjöl samt vänd ned den rivna potatisen i smeten
Raggmunk med fläsk

Raggmunk med fläsk

Ingredienser Portioner. 4 Raggmunk 2 dl vetemjöl 4 dl mjölk 2 ägg 1/2 tsk salt 900 g fast potatis 2 msk smör eller margarin 3 morötter 400 g skivat rimmat bogfläsk 1 tsk smör eller margarin Till servering lingonsylt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Raggmunk med bacon

Raggmunk med bacon

Ingredienser Portioner. 4 Lingon 1/2 förp lingon (à 250 g) 2 msk strösocker Raggmunk 2 dl vetemjöl 4 dl mjölk 2 ägg 1 tsk salt 2 bakpotatisar 2 morötter 2 msk smör eller margarin 280 g bacon Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Lyxig ädelfilé

Lyxig ädelfilé

Putsa köttet och krydda runt om. Bryn i smör och låt vila i 10 minuter. Skär snitt i filén och fyll med aprikoser och ädelost
Rårakor med fläsk

Rårakor med fläsk

Skala och riv potatisen. Smaksätt med lite salt. Stek fläsket knaprigt, snabbt i riktigt het panna. Ta lite smör eller några droppar olja i pannan så att fläsket inte bränns vid
Cordon Bleu Schnitzel

Cordon Bleu Schnitzel

Ingredienser2 skivor kalvkött à 250-300 g2 skivor rökt skinka2-4 ostskivor (emmenthaler)Salt och pepparPanering
Dansk fleskestej med rödkål

Dansk fleskestej med rödkål

ca 1 ½ kg fläskstek på ben med svål. 2–3 msk salt. 3–4 dl vatten. 2 skalade morötter, i grova bitar. 2 äpplen, i grova bitar