Mina favoriter

Mina favoriter

  • 108 Recept
Mina favoriter
Smörgåsrulltårta

Smörgåsrulltårta

Botten. Knäck äggen och separera gulorna från vitorna i var sin bunke. Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt salt och socker till gulorna
Stekt fläsk med persiljesås

Stekt fläsk med persiljesås

Skala potatis och börja koka den (tar 20-25 minuter). Skär fläsket i skivor om det ej redan är skivat. Stek fläsket knaprigt några skivor i taget i 3-4 minuter på varje sida i en stor stekpanna
Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk

Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk

Har gjort liknande fisksoppor med saffran förut och det är en väldigt god kombination, så när jag fick detta tipset tänkte jag att jag mer än gärna gör den igen, trots att den är väldigt lik ett annat recept jag redan har testat här på bloggen
Andis mjuka chokladkakor

Andis mjuka chokladkakor

1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält smöret och låt det svalna till rumstemperatur. 3. Blanda socker, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och tillsätt smöret
Trippel chokladmoussetårta

Trippel chokladmoussetårta

(Björnbären har fått en lite touch av ätbart guldpulver, då jag glömde mina guldblad hemma i Stockholm)
Lemon curd - Citronkräm

Lemon curd - Citronkräm

En underbar och ljuvlig citronkräm som kan användas i bakverk, tårtfyllningar, glass eller varför inte på en nygräddad scones
Vegan prinsessbakelse

Vegan prinsessbakelse

Tur att även veganer kan äta den goda prinssestårtan. Minst lika god är denna veganvänliga bakelsen som en vanlig också
Mumsiga skumtoppar med pektin

Mumsiga skumtoppar med pektin

10 smörgåsrån. 13 äggvitor. 11,5 dl strösocker. 12 tsk vaniljsocker. 11 tsk pektin. 11 krm citronsyra
Italiensk pastasallad

Italiensk pastasallad

Dressing. Mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med svartpeppar och salt. Pastasallad. Koka pastan enligt anvisningar och låt svala något
Mellans kalla buffé

Mellans kalla buffé

Börja dagen innan med att steka köttet. På så vis slipper du stekos på festdagen. Även hummus och fetaoströra bör göras dagen innan för mesta smak