Mumsiga skumtoppar med pektin
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 smörgåsrån
  • 13 äggvitor
  • 11,5 dl strösocker
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 11 tsk pektin
  • 11 krm citronsyra
  • 11 msk strösocker
  • 15 tsk ljummet vatten
  • 1200 g mjölkchoklad
  • 1 strössel att garnera med
  • 110 smörgåsrån 3 äggvitor 1,5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 tsk pektin 1 krm citronsyra 1 msk strösocker 5 tsk ljummet vatten 200 g mjölkchoklad strössel att garnera medStansa ut rundlar av smörgåsrånen med hjälp av en rund kakform eller öppningen på ett glas. I en bunke vispar du upp äggvitorna till fasta toppar. Tillsätt strösocker och vaniljsocker, lite i taget under fortsatt vispning tills du får en blank smet. Ställ åt sidan. Blanda ihop pektin, citronsyra och strösocker i en liten skål som tål värme. Tillsätt vattnet, lite i taget, samtidigt som du rör om hela tiden. Värm i mikrovågsugnen på högsta effekt i 25 sekunder. Rör om och låt svalna. Den ska ha svalnat och tjocknat lite grann men inte stelnat helt. Vispa ner pektinblandningen i marängsmeten samtidigt som du vispar med elvispen på högsta hastighet. Vispa i ca 5 minuter så att du är säker på att pektinblandningen fördelat sig jämnt i smeten. Skulle du få klumpar i smeten kan du sila smeten genom en finmaskig sil. Spritsa ut mumsmums-fyllningen på dina smörgåsrån och ställ dem på en plåt eller bricka som får plats i frysen, täckt med bakplåtspapper. Låt mumsmumsen stå i frysen i minst 1 timme. Grovhacka mjölkchokladen och lägg i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad. Låt svalna. Doppa varje skumtopp i chokladen, låt överflödig choklad rinna av och garnera med strössel.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.