Helgmat

Helgmat

  • 15 Recept
Kall Laxpaj

Kall Laxpaj

Resterna av den rökta jullaxen hamnade i denna smarriga paj (som ni sett förr på bloggen) Västerbottensost finns inte i Finland (än) men byt ut det i receptet mot en annan hårdost som ni gillar
SMÖRDEGSINBAKADE KYCKLINGBRÖST (OTROLIGT GOD!!!)

SMÖRDEGSINBAKADE KYCKLINGBRÖST (OTROLIGT GOD!!!)

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 st kycklingfiléer 200 gram fetaost , marinerad 200 gram soltorkade tomater 1 st ägg 4 st smördegsplattor 4 tsk örter , färska, tex
Hummus och grönsaker i Libabröd

Hummus och grönsaker i Libabröd

Vi försöker äta mera grönt och nyttigt, även om barnen är svårflörtade. Vi vuxna kör i alla fall på den given och hoppas att det ska släppa även för barnen så att vi kan äta helt samma mat framöver
Risoni alla Pescatora - skaldjursrisoni

Risoni alla Pescatora - skaldjursrisoni

Om du har tid kan du laga Christians tomatsås. Receptet nedan är en stor sats, så det som blir över efter du använt de 3 dl som behövs till skaldjursrisonin kan du frysa in
Tofu Scramble

Tofu Scramble

Ett alternativ till äggröra är att göra tofuröra. Mycket gott om du frågar mig och passar såväl till frukost som till lunch
Fläskfilé med italienskt täcke

Fläskfilé med italienskt täcke

Men helgmat är ju roligare än vardagsmat, så här kommer ett tips på en rätt vi lagade för någon helg sedan
Tapas på musslor

Tapas på musslor

Blåmusslor i en ny tapas variant. Som vanligt inhandlades det hela på Ek’s Fisk i Jönköping och var i grytan inom ett par timmar
Tapas!

Tapas!

Igår kväll åt vi tapas. Det tar ju en del tid, men det är så värt besväret. Vi åt zucciniplättar, spansk tortilla (omelett), empanadas (smördegsinbakad chorizo), fetaostfyllda dadlar och heta vitlöksscampi
Spanska Tapas

Spanska Tapas

Tapas är fantastiskt gott. Spanska Tapas med mycket vitlök och olivolja som huvudsmaksättare. Ost och Charkuterier