Så här års vill man verkligen inte spendera så mycket tid inne i köket vid spisen, utan maten ska helst gå snabbt och lätt att laga, om man nu inte väljer att laga maten ute vid grillen, förstås
Detta är en köttgryta som Tommys lillebror Pelle har bjudit oss på för länge sedan, och den har blivit en klassiker för oss när vi vill förbereda, och gärna tillagar vi den dagen innan, ju godare blir den
Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
Såhär på hösten så passar det extra bra med en mustigt god köttgryta. Problemet för mig är att jag sällan har tid att göra just köttgrytor eftersom köttet ska koka såpass lång tid om det ska bli bra
Salta och peppra och bryn fläskfilén runt om i smör i en het stekpanna. Häll på 1 ½. dl kallt vatten och låt fläskfilén bräsera under lock tills den nått 65 grader i innertemperatur
Ingredienser300 g broccoli300 g kokt pasta1 msk smör, till formen200 g smulad fetaostGratängsås. 25 g smör1 liten hackad gul lök1 hackad vitlöksklyfta2 msk vetemjöl6 dl mjölk1 tärning grönsaksbuljong0,5 tsk salt0,5 tsk svartpeppar1 krm mald muskotnötGör så här
Lättlagad kasslergryta med lök, champinjoner och ädelost. =)Kasslergryta med ädelost700 g kassler1 gul lök200 g champinjoner3 dl vatten1 msk kalvfond3 dl matlagningsgrädde2 msk vetemjöl (+ lite vatten)150 g ädelostStrimla kasslern, hacka löken och skiva champinjonerna