Paradrätter

Paradrätter

  • 16 Recept
Kantarell - och ädelost paj.

Kantarell - och ädelost paj.

PAJSKAL. 3 dl vetemjöl. 100 g smör, kallt. 1 dl kvarg. 2 tsk kantarellfond. flingsalt. FYLLNING. 3 dl grädde. 2 ägg. 2 äggulor
Lilian Mannerströms fantastiska köttbullar

Lilian Mannerströms fantastiska köttbullar

Rör ihop gräddmjölk, ströbröd, ägg och vatten till en smet. Låt stå en stund. Skala lökarna, riv en av lökarna på ett rivjärn, finhacka och stek den andra gyllenbrun
Mannerstöms pannbiff med lök

Mannerstöms pannbiff med lök

Skala de medelstora lökarna. Riv en av lökarna, den andra hackar du fint och bryner i smör. Mosa potatisarna med en gaffel
Vinkokta musslor

Vinkokta musslor

Fantastiskt gott om det görs rätt. Mycket trevlig pill-/plockmat att äta till lunch eller förrätt. 2 personer
Vinkokta musslor

Vinkokta musslor

Beräkna ett halvt kilo musslor per person om det är en förrätt, och det dubbla för huvudrätt. Ingredienser, huvudrätt för 1 person
Plankstek black & white

Plankstek black & white

Skiva köttet i lagom tjocka skivor och stek dem efter eget tycke, om man vill ha välstekt eller blodigt
Marockansk kycklinggryta

Marockansk kycklinggryta

Skär grönsaker samt kyckling i bitar. Stek med olja tills dom är halvfärdiga. Tillsätt vatten och buljong samt kryddorna
Afrikansk biffgryta

Afrikansk biffgryta

AFRIKANSK BIFFGRYTA. 4 personer. 600 g benfritt nötkött av. innan- eller ytterlår. 2 stora gula lökar. 2 morötter