Test

Test

  • 34 Recept
Kapusniak

Kapusniak

3 l vatten 2 morötter (medelstora) 8-10 cm persiljerot 1 bit rotselleri 2 lagerblad malen kryddpeppar 5 svartpepparkorn 5 potatisar (medelstora) 400 g surkål 0,5 tsk hel kummin 1 tsk torkad mejram 200 g bacon, rökt 200 g korv, rökt (helst en polsk korv, jalowcowa) 1 lök 1-2 klyftor vitlök peppar 1 krm strösocker salt persilja
Räkbakelse med ostkrokskross

Räkbakelse med ostkrokskross

300 g färskost 2 dl crème fraîche 200 g räkor, skalade (MSC-märkta) 1 kruka dill, färsk 1 rödlök 1 burk röd stenbitsrom (MSC-märkt) 1 citron, saften salt peppar 18 skivor formfranska
Gravad lax

Gravad lax

Ingredienser Portioner. 4 1 kg fryst lax (mellanbiten) 2 tsk grovstött vitpeppar 4 msk salt 4 msk strösocker grovhackad dill Lägg till i inköpslistan
Plommonsaft

Plommonsaft

1 kg plommon. 17 dl vatten. 14 dl strösocker per liter avrunnen råsaft från plommonenRensa plommonen och skölj dem
Kycklinggryta med potatis och broccoli

Kycklinggryta med potatis och broccoli

Ingredienser Portioner. 4 1 kg potatis 400 g kycklinglårfilé 1/2 tsk salt 1/2 krm svartpeppar 1 msk smör 250 g broccoli 2 dl crème fraiche fetaost & soltorkade tomater Lägg till i inköpslistan