Test 2

Test 2

  • 16 Recept
Sjömansbiff – klassiskt recept

Sjömansbiff – klassiskt recept

Skär köttet i 1/2-centimeter tjocka skivor. Koka upp och sjud på låg värme under lock, eller tillaga med fördel i ugnen vid 150 grader, cirka 1 1/2 timme. 2 msk smör. 1/2 dl vetemjöl. 1 1/2 kg fast potatis
Godaste Röran till Smörgås eller Bakpotatis

Godaste Röran till Smörgås eller Bakpotatis

4 port1 paket bacon i strimlor50 g smörgåssalami i strimlor½ liten hackad gul lökDet gröna på en purjolök (strimlar)1 liten hackad rödlök1 äpple i tärningar4 soltorkade tomater i strimlor½ liten burk majs1 röd paprika i tärningar1 avokado i tärningar1 dl kesella1 dl matlagningsyoghurt½ dl majonäs2 msk mango chutneySalt och pepparStek bacon, salami och gul lök lätt. 2 msk mango chutney
Marinerade champinjoner

Marinerade champinjoner

1saft av 1/2 citron. 12 klyftor vitlök, hackade. 12 tsk salt. 1ca 300 g små champinjoner 3,5 dl vatten 0,75 dl olivolja 1 liten gul lök, hackad saft av 1/2 citron 1 tsk torkad timjan 2 klyftor vitlök, hackade 2 tsk salt ca 10 svartpepparkorn 0,5 dl hackad persiljaBlanda allt utom svamp och persilja i en kastrull
Dipp på ostbågar – enkelt recept

Dipp på ostbågar – enkelt recept

12,5 dl cheddarost 8riven). 12 msk smör. 12 msk vetemjölHäll ostkrokarna i en påse och krossa dem. 5 dl ostbågar/ostkrokar
Hemlagad senap

Hemlagad senap

32 g (ca 1/2 dl) gult senapsfrö, andelen gula och bruna senapsfrön kan varieras, men andelen gula senapsfrön bör överväga. 32 g (ca 1/2 dl) bruna senapsfrö. 2 msk flytande honung. Låt den mogna i kylen några dagar (4-7 dagar) innan den serveras 32 g. ca 1/2 dl. 32 g. ca 1/2 dl. 2 msk flytande honung