IT`S HAPPY FRIDAY. Fredagar är bästa dagen i veckan tycker jag. Mindre bra är det att jag knappt kan andas på grund av all pollen men det försöker vi inte tänka på så jättemycket
Säger jag. Även om det varit kortvecka har den känts lååång, med sjukt barn och Mannen bortrest. Men nu trillar tjejerna in snart och då är det officiellt helg
Jamie's America är helt klart en favorit bland mina kokböcker just nu. Förvisso har jag svårt att hålla mig till recepten såklart men den ger mycket inspiration
I förrgår blev det hemmagjord snabbmat iform av kebabrulle. Min bror tipsade om Laziz, ett libanesiskt bröd som han brukar köpa när han ska göra "en rulle"
. Det här är en jättegod efterrätt och mycket lätt att göra. Man kokar bara lite mannagryn, vispar lite grädde, toppar med hackade pistagenötter och häller sedan hemmagjord sirap över
Nu har jag två veckor semester, jippi. Den första veckan tillbringar vi i Jämtland och den andra veckan kommer vi vara i Luleå och förbereda oss inför skolstarten och hösten
Efter att in vän kom med potatis från landet så har vi ätit potatis i det mesta och till det mesta. Ett fantastiskt livmedel om ni frågar mig, går att variera i oändlighet
Att grilla kyckling kan vara lite besvärligt, anledningen till att man vill att kycklingen ska vara genomstekt men är den för genomstekt så blir den torr
Lägg på en stor fin fat så att alla kan plocka sina favoriter. Just nu har jag cravings för Libanesisk grillmix som man hittar på alla mezebord och libanesiska restauranger
ca 25-30st225 g rumstempererat smör1 3/4 dl strösocker1 lätt vispad äggula6 dl vetemjöl1 tsk malen ingefära2 tsk finrivet citronskal3 msk slätt jordnötssmör3 msk florsockersalthackade jordnötterca 250-300 g ljus blockchokladBlanda med smör och socker i en bunke och rör om väl med en träslev