Det är inte ofta som jag springer på och dessutom testar sådana nyttiga recept. Det här brödet innehåller inte mjöl överhuvudtaget, däremot en massa nyttigheter som keso och massa fröer
- Vispa ihop philadelphia, bakpulver och fiberhusk till en jämn smet. Recept - Bakverk | 2 Kommentarer. Jag hittade receptet på bloggen "56kilo" och dett är ett LCHF-bröd, alltså lågt kolhydrats-innehåll. 3 ägg100 gram philadelphiaost (jag använde den lägre fetthalten)1 nypa salt1/8 tsk vinäger(för lite brödigare konsistens 0,5 msk fiberhusk + 1 tsk bakpulver)ev. - Klicka ut detta i 7-8 klickar på ett plåt med bakplåtspapper, strö över lite frön och grädda i mitten av ugnen i 20-25 mintuer
1 rund brödkaka som delas i 4 bitar1/2 liten burk keso (alltså 125 g)3 ägg1 msk kokosolja eller rapsolja3 msk kokosmjöl4 msk mandelmjöl (ta 5 msk kokosmjöl om du ej tål mandel) 1 msk Fiberhusk 2 tsk bakpulver en nypa salt addera chiafrön eller hackade nötter om du vill ha tuggmotstånd Rör ihop ägg, olja och keso. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper, forma till ett bröd, ungefär 20 cm i diameter
Jag skippade bakpulvret (läs. Och de var de också, inte alls som lchf-bröd vanligen blir. Nästa gång dock skall jag använda bakpulver och se om de blir annorlunda
Ibland kan jag känna att vad trist det är, missförstå mig rätt, med alla mina goda recept på all mat jag lagat och alla söta bakverk som jag aldrig kommer göra igen, såvida det inte går att göra om dem som i detta fall
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)