Onsdag och nu vänder det. Onsdagskänslan är nästan lika bra som fredagskänslan, men bara nästan. På torsdagar kommer Leif hem och det innebär två dagar utan stress-känslan att jag måste hämta Ida i tid, dvs jag kan tänka på mig själv i två arbetsdagar och sen är det helg
Dessa röror hade vi som ett tilltugg och åt på små bitar ljusugnsbröd och miniknäcke. Här kommer en annan röra som vi serverade till midsommar, en supergod räkröra med västerbottensost och extra allt
Mjuka varma tunnbröd går lätt att forma till små skålar runt en mugg och om man kör dem i ugnen några minuter så har man när de svalnat en perfekt skål att fylla med gott
Idag gjorde jag en enkel och god röra som jag serverade till stekta kotletter. Fetaost, oliver och citron kan ju knappast bli fel och det blev det inte heller
Det är herr Mårtensson som stått vid spisen och komponerat middagen idag och resultatet blev alltså en vildsvinsburgare med två olika röror som verkligen passade till smakerna i hamburgaren
Jag vet att andra har grillat dem i ugnen men då får man inte den rökiga smaken och det är just den som gör att denna röra blir så mycket godare än alla röror man kan äta på olika matställe
Tonfiskröra, gud så gott. Detta är ett recept jag ofta gör. Passar bra som frukost på lite knäckebröd, på ett gott vitt bröd som lunch, eller som fyllning i en tunnbrödsrulle på picknicken
en perfekt röra till det mesta man äter en somrig dag. 2 dl grekisk yoghurt1,5 dl getostsvartpeppar5 salladslökar, skurna i tunna skivormosa osten och blanda med yoghurt, blanda i lök och peppar och dekorera med lite extra salladslök och några varv med pepparkvarnen
Idag är det kristihimmelfärdsdag och regnet har öst ner hela dagen. Inget grillväder med andra ord, men jag tänkte ändå tipsa er om en god röra som passar bra till grillat av alla de slag