Dels en gammal favorit, min hemgjorda majonnäs. Aioli med mycket smak av vitlök använder jag ofta till grillat, skaldjur, fisk, ägg, avocado eller till en sallad
Vad sägs om smaksättning med apelsin och sichuanpeppar till kalkonmackan eller blanda i whiskey och lingon till köttpatén eller kanske en havtornsmajonäs till den rökta fisken
Idag tänkte jag att vi skulle dra till med ett riktigt basrecept, nämligen att göra egen majonnäs. Jag är ledsen för att det blev sånt glapp i förra veckan med färre inlägg än vanligt men ni vet hur det är, livet kommer emellan och man hinner bara hälften av allt man tänkt sig… Nu är jag tillbaka igen så vi kör på med en massa härliga recept
Vegme har lanserat en ny sojabaserad majonnäs som börjar finnas i fler butiker nu, och på vissa väldigt välsorterade butiker kan en ibland hitta Follow Your Hearts Veganaise som bägge är goda, men i övrigt så är alla andra ”veganska” majonnäser snarare ”skitbilliga kopior där de helt enkelt inte velat betala för riktiga ägg och istället använder en massa kemiska emulgeringsmedel som gör att allting bara smakar kemilabb… Inte så kul
Om du vill göra en aioli smaksätter du bara med lite vitlök och en gnutta cayennepeppar eller om du vill ha en kall bearnaisesås, blandar du i lite vitvinsvinäger och dragon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.