Varje gång jag lagar mat med rödbetor funderar jag över om det är värt det. Tur för de där lila små monstren att de är goda, för de är då sannerligen inte gjorda för vita kök eller vita kläder, det säger jag bara
Nu har det gått några år sedan jag åt den sist så häromdagen, när vi tog upp lite rödbetor ur landet, dammade jag av receptet och rörde ihop en sats sallad
Bryna lite. Information, hämtat från in en stektermometer och stek i mitten av ugnen i 125º. När den visar 50º är filén röd inuti, vid 55º rosaröd och 60º rosa
totalt har receptet 95 smartpoints, vilket ger 3 smartpoints per bulle vid 30 stycketn. Dessa pizzabullar är perfekta att göra när barnen har lov, men de passar även picknicken, stranden, utflykten, skidbacken eller att ta till när man är lite småhungrig och inte vill stå vid spisen
Det tackar jag Neta och Peppe för som tipsade om receptet på sin blogg Livsnjutarnas gourmetkök. 1 sats tacokrydda (enligt recept ovan). 1 sats tacokrydda (enligt recept ovan)
Det här receptet räcker för ca 6 personer. lördag, den 28 november 2015, kl. 20. 13. Tacopaj. Hade en fin vän över på besök häromdagen och bjöd då på denna goda tacopaj
Sätt ugnen på 200°C och smörj pajformen. Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25x20 cm), alternativt en rund form (26 cm)
Denna paj ingick i vår midsommarmiddag igår kväll. Den serverades till stekt lax. Supergott. Ingredienser. 125 g smör3 dl vetemjöl1-2 msk kallt vatten1 pkt bacon1 gul lök1 vitlöksklyfta250 g färsk babyspenat1 msk dragon1 krm svartpeppar150 g riven västerbottenost3 ägg3 dl mjölkBlanda samman mjöl, smör och vatten till en deg och tryck ut den i en pajform