Idag var jag sugen på soppa så snodde ihop nåt av det jag hade hemma. Blev jättesmarrigt. Tog saker på ett ungefär så kan inte säga några exakta mått tyvärr
Tänk att det redan är 2013, tiden flyger iväg som vanligt. Jag har startat året med noll inspiration till att laga mat, måste sätta mig ner med receptsamlingen någon dag och hitta lite nya maträtter
Suppe blev det på onsdagen. En varm och mättande soppa gör så gott i magen och jag kan nästan känna hur kroppen suger åt sig av alla välgörande vitaminer och andra nyttigheter från rotfrukter och blomkål
Jättegod och matig soppa med mycket smak. 6 pers1 msk smör1 gul lök1 vitlök solo2 msk tomatpuré1 förp krossade tomater12 dl vatten1 hönsbuljongtärning2 lagerblad1 tsk basilika1 tsk oregano1 tsk timjansalt, peppar1 liten palsternacka2 morötter2 potatisar1 purjolök2 dl ärtor400 g köttfärs4 dl spaghettiLåt hackad lök och vitlök svettas lite i smöret och rör ner tomatpurén
Skala och riv morötterna, finstrimla vitkålen och hacka löken. Smält smöret i en gryta och fräs köttfärsen, när den fått färg häller du i morötterna, vitkålen och löken och låter allt fräsa en liten stund
1. Skala och tärna rotfrukter och lök och koka dem mjuka i 4 dl av vattnet blandat med kycklingfond. 2. Mixa soppan slät och späd med grädde och 1 dl av vattnet