Pizzabotten med spenatochgrönaärtor. Vi har sagt det förut och säger det igen, EAT THE RAINBOW. Mixa ihop spenat, lite vatten ochärtorna till en grön puré
Tillsätt de grönaärtornaochspenaten, vänd runt så det blir varmt. Och då får man laga mat lite snabbt också, denna variant på fiskragu är snabblagad, tillagade den dessutom i en wok så det blev allt i ett så att säga
Läge för en mustig och värmande soppa, eller vad säger ni. Även om snön smält bort igen efter den plötsliga vinterkylan, och även om det vänt i almanackan är mörkret fortfarande kompakt, och kylslagna vindar snor runt knuten
GRÖN SMOOTHIE MED ANANAS OCH INGEFÄRA. Cleanseprogrammet är inte en detox med extremt lite kalorier utan ett raw-food-program med extra utrensande och renande smooties och soppor som innehåller både protein och fett
Förutom smaksatt crème fraiche hade jag skinka, långlagrad ost, babyspenat, brysselkål och - som eftergift åt svärsonen som alltid blir lite extra stjärnögd vid anblicken av soltorkade tomater - ett gäng soltorkade körsbärstomater
Koka upp vatten och lägg i spenaten. Den stod på vårt påskbuffébord på påskafton, och eftersom den fick tummen upp av samtliga så bjuder jag väl även er på den
Tillsätt spenat, örter och häll över såsen. Salt och peppar. Färsk spenat. Använder du fryst spenat behöver du tina den innan och sedan ”vrida ur” den ordentligt
Sådana dagar passar det alldeles ypperligt att käka en kryddstark och värmande soppa till lunch. Den här tiden av året kan det ibland vara lite ruggigt och kallt att arbeta ute
Jag trodde ju det var vår och bjöd på en vårlig nässelsoppa, men som genom ett trollslag förbyttes den härliga vårvärmen mot isiga vindar och snöglopp, och igår täcktes de utkånkade trädgårdsmöblerna av ett tjockt lager snö
Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri paj med salsiccia ochspenat som fyllning. De blir jättebra och smidiga, är pimpade med extra protein, och smakar dessutom gott
Apelsinen och mangon gör att spenaten inte smakar något alls. Frukost är enligt mig det bästa målet på dagen och för att få en bra start på dagen gör jag ofta denna smoothie
I med den färska bladspenaten i matberedaren om man önskar, eller lägg i de i soppan som de är, Salta, peppra, pressa vitlöksklyftorna in i soppanoch i med vitlökspulvret
Jag hade dessutom räkor över efter midsommarfirandet, och tillsammans med bladspenat från frysen och en god kryddblandning från Krusmyntagården blev det en riktig festrätt mitt på blanka vardan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.