Nu börjar denna underbara långhelg lida mot sitt slut, snyft. Jag skulle inte ha något emot fler såna. Det är sån skön känsla när man känner att man hinner göra så mycket hemma
Åh vad det här väcker minnen till liv. Chokladbiskvier, den goda, chokladdoppade kondisbiten. En av mina absoluta favoriter, faktum är att chokladbiskvier var det första jag bakade och visade upp här på bloggen
5 timmar tidigare än Oskar och Felicia på morgonen och brukar då passa på att sitta lite vid datorn i lugn och ro, titta på tv eller bläddra i kokböcker
Stöt de hela rosépepparkornen i en mortel. 2 fläskfileér3 dl vatten3 msk kalvfond1 msk kinesisk soya4 dl gräddemaizena mjöl1- 1 ½ msk rosépeppar (mortlad)saltgrillkryddaGör så här
På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
Av min gammelmormor Agda minns jag just inte mycket. Egentligen är jag allergisk mot det där att en kaka alltid antas vara lite godare för att man sätter ”mormors”, ”farmors”, eller ”faster Eualias” (eller vad det nu kan vara) framför namnet