Kokbok

Kokbok

  • 8 Recept
Dillkött à la Per Morberg

Dillkött à la Per Morberg

Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar. Koka upp köttet en gång i kallt vatten för att blanchera det. Häll av just när det kokat upp
KNÄCKIG ÄPPELPAJ MED HASSELNÖTTER

KNÄCKIG ÄPPELPAJ MED HASSELNÖTTER

Det här är en seg äppelpaj med knaprig fyllning. Supergod. 1 dl hasselnötter1 dl grädde1 dl socker1 dl ljus sirap75 g smör2 dl vetemjöl2 msk socker1 krm salt3 äpplenSätt ugnen på 200 grader
Kalops – klassiskt recept

Kalops – klassiskt recept

Så här gör du 30 minuter Lägg i en klick smör i en gjutjärnsgryta och stek köttbitarna
Klassisk kalops

Klassisk kalops

Kalopps är en gammal klassiker som står sig än i dag. Passar helt utmärkt när det är kallt ute. Gör dubbel sats så har du för fler kalla dagar
Ärtsoppa med rimmat fläsk

Ärtsoppa med rimmat fläsk

Det sprider sig härliga dofter i köket när ärtsoppan kokar. När man gör ärtsoppa, blir det bättre att göra mycket soppa
Dillkött

Dillkött

Dillkött är en sån där riktig klassiker, och som så många andra sådana som förr kanske var vardagsmat så tycker jag att det känns mer som lite lyxig helgmat i dagens stressade samhälle

Dillkött

1. Putsa köttet från fett och grova hinnor. Sätt eventuellt i en köttermometer. 2. Lägg köttet i vattnet och koka med kryddor, lök, morot och eventuellt dill tills temperaturen är 85°C eller köttet med provnål känns genomkokt
Ullas kalops

Ullas kalops

Skär köttet i mindre bitar - ca 2x3 cm. Salta och peppra. Bryn köttet runt om. Tillsätt skivad lök, kryddpepparkorn och lagerblad samt