Koka upp vatten, ris och salt på hög värme. Täck över med lock och sänk värmen. Låt sjuda lätt tills vattnet är absorberat och riset är färdigt, ca 30 minuter
Timbal kommer av franskans timbale, som betyder puka eller bägare. Det är en färsrätt som förr alltid kokades i en hög form med lock, s k timbalform, ovanpå spisen
1. Skala och skär morötter och palsternacka i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. 2. Häll av vattnet och kör rotsakerna till en puré i matberedaren
Vegetarisk jul - alla äter ju inte kött. Jag brukar också ha en eller två nya vegetariska rätter varje jul så att även vi köttätare kan låta julbordet få lite mer färg och näringsämnen än bara protein & fett
Detta får det bli till middag idag, hoppas att det uppskattas av mina barn. hittade detta recept på. Misslyckades totalt med att göra timbaler men det var jättegott, barnen mumsade och åt dom med
Fiskktimbal och ugnsbakad tomat. Mums. det här blev riktigt, riktigt gott. Jag gjorde fisktimbaler som jag fyllde med blomkålsmos smaksatt med hackade kräftstjärtar och dill