Timbalkost

  • 26 Recept

Ristimbaler

Koka upp vatten, ris och salt på hög värme. Täck över med lock och sänk värmen. Låt sjuda lätt tills vattnet är absorberat och riset är färdigt, ca 30 minuter

Blomkåls- och beauforttimbal

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj formarna med smör och kryssa två remsor med bakplåtspapper i formen. De ska sticka upp en bit som små handtag

Spenattimbaler

Nu för tiden är det inte så vanligt att man varken lagar eller blir serverad spenattimbal på restaurang men det är gott

Färstimbaler

Timbal kommer av franskans timbale, som betyder puka eller bägare. Det är en färsrätt som förr alltid kokades i en hög form med lock, s k timbalform, ovanpå spisen

Spenat- och äggtimbal med löjrom

1.  Skölj spenaten eller tina den frysta. Fräs spenaten i smör tills den mjuknar. Smaksätt med salt, socker och vitpeppar

Potatis- och nässeltimbaler

1.  Smörj fyra små ugnssäkra formar, som rymmer ca 1 dl vardera. 2.  Krama ur förvällda nässlor och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad

Spenattimbal med laxkräm

1.  Tina och krama ur bladspenaten, och hacka den grovt. Vispa samman ägg och grädde i en skål. Salta, peppra och krydda med dragon

Räktimbaler

1.  Skala räkorna. Grovhacka dem. Lägg dem i en skål. Häll calvados eller cherry över. 2.  Klipp dillen fint och lägg ner den i skålen

Kantarelltimbaler

1.  Ansa svampen och fräs den i lite matfett tills det "knäpper" i den. Låt svampen kallna. 2.  Hacka eller mixa svampen fint

Broccolitimbaler

1.  Dela broccolin i små buketter. Förväll dem i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av väl. 2.  Smörj 6-7 muffinsformar mycket väl

Fiskfärs timbal

Finfördela fiskfiléerna i matberedare tillsammans med smöret eller mal i köttkvarn 3-4 ggr (sista gången tillsammans med smöret)

Timbal Tricolor med svampsås

1.  Skala och skär morötter och palsternacka i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. 2.  Häll av vattnet och kör rotsakerna till en puré i matberedaren
Spenat- och äggtimbal med löjrom

Spenat- och äggtimbal med löjrom

Ugn 175°. Skölj spenaten eller tina den frysta. Fräs spenaten i smör tills den mjuknat. Smaksätt med salt, socker och vitpeppar
Morotstimbal för vegetarisk jul

Morotstimbal för vegetarisk jul

Vegetarisk jul - alla äter ju inte kött. Jag brukar också ha en eller två nya vegetariska rätter varje jul så att även vi köttätare kan låta julbordet få lite mer färg och näringsämnen än bara protein & fett
Kyckling med couscoustimbaler

Kyckling med couscoustimbaler

Detta får det bli till middag idag, hoppas att det uppskattas av mina barn. hittade detta recept på. Misslyckades totalt med att göra timbaler men det var jättegott, barnen mumsade och åt dom med
Lax- och avokadotimbal

Lax- och avokadotimbal

Skålla tomaterna genom att doppa dem snabbt i kokhett vatten, skala och skär dem i små tärningar (ca 5 mm)
Morotstimbal

Morotstimbal

Morötterna kokas i lättsaltat vatten, tills de är mjuka. Vispa ihop, ägg, kesella, crème fraiche, salt och peppar

Zucchinitimbaler

Måndagsenkelt. Riv en zucchini, en bit parmesan och en bit salladslök. Smöra formar och fyll med zucchiniröran
Fisktimbaler

Fisktimbaler

Fiskktimbal och ugnsbakad tomat. Mums. det här blev riktigt, riktigt gott. Jag gjorde fisktimbaler som jag fyllde med blomkålsmos smaksatt med hackade kräftstjärtar och dill
Lax med broccolitimbal

Lax med broccolitimbal

Jag är ett stort fan av broccoli. Visste du att broccoli innehåller mer c-vitamin än apelsin. Japp, så är det
Morotstimbaler med selleri

Morotstimbaler med selleri

Koka morötter och selleri mjuka var för sig i saltat vatten. Finfördela dem i matberedare var för sig med ingredienserna