Vi äter alltför sällan anka, trots att det är lättlagat och blir en riktig festmåltid. Igår hade vi vänner på middag och det blev ankbröst, potatispaté, rödvinssås och lite picklad rödlök
Gör ett rutmönster i fettet på ankbrösten med en vass kniv. Salta och peppra på båda sidor. Bryn köttet med fettsidan ner i en het stekpanna med smör, i ca 4 minuter
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 200 g champinjoner 2 msk olja 1 tsk timjan salt svartpeppar 240 g renskav eller Mifu (240 g skav motsvarar 250 g naturell mifu) 1 msk olja 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 2 dl laktosfri vispgrädde 1/2 msk svartvinbärsgelé Till servering kokt potatis 1 dl lingon hackad persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
I det här receptet dyker lite oväntade ingredienser upp - kaffe och kakao i moset, exempelvis. Vi anade att rätten inte skulle vara barnvänlig, vilket den heller inte visade sig vara