Sätt ugnen på 175 grader. Skär fisken i grova bitar och mixa den sedan fint i en matberedare. Tillsätt ägg, senap, dill, salt och peppar och mixa till en jämn smet
Lägg fram alla ingredienserna i köket så att de får rumstemperatur. Skär fisken i mindre bitar. Lägg i fisken i matberedaren tillsammans med salt, peppar, potatismjöl och ägg
Grädda fiskpatén i ett vattenbad i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Blanda fiskfärsen med kryddor, vitlök, citronskal, hummerfond och majsstärkelse i en bunke, och arbeta ihop färsen kraftigt
Köpte en mellanbit av en stor skreitorsk idag. Styckade upp den i ryggbitar för frysen och slaksidorna blev renskurna från ben och skinn ett halvt kilo fiskkött
Lägg fram alla ingredienserna i köket så att de får rumstemperatur. Skär fisken i mindre bitar. Lägg fisken i matberedaren tillsammans med salt, peppar, potatismjöl och ägg
Man gör dem på samma sätt som fiskbiffar, fiskbullar eller fiskpaté. I Uppsala fanns ett lunchställe som hette Kungsgrillen som tyvärr har lagt ner nu till förmån för ännu en tradig asiatisk restaurang
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.