Ingredienser Portioner. 6 Oxfilé med gorgonzolatäcke 1 1/2 kg oxfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk smör eller margarin 300 g haricots verts 3 msk finhackad schalottenlök 2 msk balsamicovinäger ca 200 g gorgonzola Sås 150 g gorgonzola 3 dl grädde 1 msk konc kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen. Plåten med rotfrukterna kan gärna vara inne i ugnen samtidigt som köttet
Putsa filén och krydda med salt och peppar. Stek den gyllenbrun runt om, slå in filén i folie och låt den vila innan du lägger den i en ugnsäker form, stick in en ugnstermometer mitt i filén och stek den i 200 grader tills den har nått ca 65-68 grader
Goooomorroooon. Det var 30 grader varmt igår och gjorde ett premiärdopp i Falkträsket. Kallt som tusan. Svärmor och svärfar drog hit husvagnen och vi grillade till middag
Häll över kryddpastan och massera in i köttet. Jag gjorde en kall sås på créme fraiche och kryddade med samma kryddor som kryddpastan till köttet, fast utan olivolja
Bryn köttet i smör på varje sida. Lägg över i en form och sätt in en termometer i köttet. Den här gången blev det dock en lammstek som fick gå på låg värme i ugnen tills lagom innertemperatur som för mig och min familj är ca 60 grader, lagom rött kött. In i ugnen tills köttet blir ca 60 grader, tar ca 1½ - 2 timmar
Förra veckan så hade gubben fortfarande semester medans en annan fick jobba. Fördelen med att ha honom hemma är ju att maten stod på bordet eller va nästan klar när man kommer hem från jobbet
Bind upp köttet med bindgarn, för att köttet ska få en jämnare tillagning. Blanda peppar, chiliflakes, spiskummin, flingsalt, rörsocker och riven vitlök, och gnid in i köttet