eva_dahlman
Kött

Kött

  • 59 Recept
Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke

Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke

Ingredienser Portioner. 6 Oxfilé med gorgonzolatäcke 1 1/2 kg oxfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk smör eller margarin 300 g haricots verts 3 msk finhackad schalottenlök 2 msk balsamicovinäger ca 200 g gorgonzola Sås 150 g gorgonzola 3 dl grädde 1 msk konc kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Helgrillad oxfilé med aromatisk sås

Helgrillad oxfilé med aromatisk sås

Gnid in ruben runt hela köttet och grilla över glöd tills den har fin färg runt hela. Vira in köttet i folie och låt det vila nån min
Fläsk/ytterfilé i ädelostsås med råstekt potatis

Fläsk/ytterfilé i ädelostsås med råstekt potatis

Putsa filén och krydda med salt och peppar. Stek den gyllenbrun runt om, slå in filén i folie och låt den vila innan du lägger den i en ugnsäker form, stick in en ugnstermometer mitt i filén och stek den i 200 grader tills den har nått ca 65-68 grader
Chiligryta

Chiligryta

Skär köttet i tärningar och bryn i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Koka ur stekpannan med 1 dl vatten och häll i grytan
Asiatiska grillspett

Asiatiska grillspett

Goooomorroooon. Det var 30 grader varmt igår och gjorde ett premiärdopp i Falkträsket. Kallt som tusan. Svärmor och svärfar drog hit husvagnen och vi grillade till middag
Grillspett med sommarens godaste kryddblandning

Grillspett med sommarens godaste kryddblandning

Häll över kryddpastan och massera in i köttet. Jag gjorde en kall sås på créme fraiche och kryddade med samma kryddor som kryddpastan till köttet, fast utan olivolja
Lammstek med rosmarin, vitlök och citron och himmelskt god sås

Lammstek med rosmarin, vitlök och citron och himmelskt god sås

Bryn köttet i smör på varje sida. Lägg över i en form och sätt in en termometer i köttet. Den här gången blev det dock en lammstek som fick gå på låg värme i ugnen tills lagom innertemperatur som för mig och min familj är ca 60 grader, lagom rött kött. In i ugnen tills köttet blir ca 60 grader, tar ca 1½ - 2 timmar
Provencalsk Helgskinka

Provencalsk Helgskinka

Jul- eller Helgskinkan börjar nu dyka upp i köttdisken och en god skinka kan både vara mager och dessutom lättlagad om man köper den färdigkokt
Gubben fixar middan

Gubben fixar middan

Förra veckan så hade gubben fortfarande semester medans en annan fick jobba. Fördelen med att ha honom hemma är ju att maten stod på bordet eller va nästan klar när man kommer hem från jobbet
Japansk högrev i lergryta

Japansk högrev i lergryta

Bryn köttet runtom i en stekpanna. Blanda resten av ingredienserna och häll det över köttet. 1. Lägg en lergryta i blöt i 20 min
Långbakad högrev

Långbakad högrev

skyn från köttet. Salta och peppra köttet och bryn det i smör i en ugnssäker gryta tillsammans med fläsket
Ugnsbakad högrev med feferonidressing

Ugnsbakad högrev med feferonidressing

Bind upp köttet med bindgarn, för att köttet ska få en jämnare tillagning. Blanda peppar, chiliflakes, spiskummin, flingsalt, rörsocker och riven vitlök, och gnid in i köttet
Mexikansk köttfärssås med krispigt majsris och nacho

Mexikansk köttfärssås med krispigt majsris och nacho

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köttfärssås 1 st gul lök 2 klyfta(or) vitlök 3 tsk spiskummin 4 tsk paprikapulver 1 tsk chiliflakes 3 tsk torkad oregano 2 krm strösocker 1 krm salt 500 gram nötfärs 1 msk olivolja 390 gram passerade tomater 1 dl vatten Majsris 3 dl basmatiris 340 gram majskorn 0,5 msk olivolja 1 krm salt Tillbehör 0,5 st gurka 200 gram tortillachips Köp receptet Näringsvärde Kcal
Oxfilé Provençale

Oxfilé Provençale

Lägg över köttet i en ugnssäker form. Lägg det skivade köttet ovanpå potatisen och fördela vitlökssmöret över köttet
Helstekt fläskytterfilé med fetaostgratinerade rotfrukter

Helstekt fläskytterfilé med fetaostgratinerade rotfrukter

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fläskytterfilé 1 st fläskytterfilé 1 krm salt , krydda efter smak 1 krm svartpeppar , krydda efter smak 1 msk smör , ca