Rulla ihop köttet och bind upp det med steksnöre eller tandpetare. Putsa köttet om det behövs, gnugga in citron, fond, rosmarin, vitlök, salt och peppar i köttet
Lammstek hör verkligen påsken till. Vi kryddar den med massor av vitlök, citronoch färsk rosmarin. Fördela kvistar medrosmarin runtom steken och även ovanpå
Lammstek hör verkligen påsken till. Vi kryddar den med massor av vitlök, citronoch färsk rosmarin. Fördela kvistar medrosmarin runtom steken och även ovanpå
Lägg lammsteken i en kraftig plastpåse och häll i marinaden. Lammstek. Lägg steken i en långpanna, skär skåror i köttet och stick in vitlöksbitarna i skårorna
Lammstekmed massor av vitlök. Gnid in steken med salt och lägg i vitlöksklyftor ochrosmarin. Och nu tänker jag dela med mig av ett recept som för oss är lika självklart till påsk som julskinkan till jul
Jag serverade klyftpotatis som tillagades samtidigt medlammstekenoch rödvinssås till. Tag fram lammstekenoch lägg i en plastpåse (behåll nätet, det är det som håller samman steken vid tillagningen)
Utöver peppar och salt lät jag de olika styckdelarna vila medrosmarin, citron, vitlök och olivolja. Mest för syns skull serverades även klyftpotatis med vitlök ochrosmarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.